Curry De Pui Cu Cartofi (chicken Curry With Potatoes)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Scroll down for English recipe
Mancarica aceasta este asa cum imi place mie: aromata si rapid de gatit. Cu toate ca ingredientele sunt multe, daca le pui la indemana pe toate, mancarea e gata in no time :)
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 500 g piept de pui dezosat, taiat in 8 bucati
- 700 g cartofi curatati si taiati in bucati de aceeasi dimensiune ca si carnea
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1 lingurita usturoi ras
- 2 cepe medii taiate nu foarte fin
- 1/2 lingurita coriandru praf
- 1 lingurita turmeric
- 1/2 lingurita chimion (cumin) praf
- 1 lingurita garam masala
- 1-3 ardei iute uscat (in functie de cat de iute iti place)
- 50 ml ulei de porumb
- 600 ml suc de rosii
- sare dupa gust
- 1 legatura de patrunjel, taiat mic
Mod de preparare:
- Incalzeste bine uleiul intr-o tigaie mare. Pune coriandrul si chimionul si prajeste-le 1-2 minute. Adauga ghimbirul si usturoiul si prajeste-le putin, fara sa se arda. Adauga ceapa si aureste-o si pe ea putin. Adauga carnea si turmericul si amesteca bine. Adauga sucul de rosii, pune capacul si lasa carnea sa se fiarba pe jumatate (cam 7 minute).
- Adauga cartofii si ardeiul iute. Amesteca bine , acopera tigaia cu capacul si fierbe la foc mic pana ce cartofii sunt fierti.
- Adauga garam masala si sare dupa gust. Amesteca bine. Mai lasa la fiert 1-2 minute.
- Adauga patrunjelul si serveste mancarea calda, cu orez sau paine naan.