Curry De Macrou Proaspat (la Cuptor)
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE :
-4 buc.macrou
-2 cepe tocate
-5 catei de usturoi
-1 lg ghimbir tocat
-1 conserva de rosii decojite
-2 ardei iuti rosii sau fulgi de ardei iuti
-1 ardei rosu taiat cubulete
-3 linguri de curry pentru peste sau curry obisnuit
-1 lg rozmarin
-2 foi de dafin
-2 lamai sau limete,eu am avut lamai
-1 ceasca de vin alb sec
-sare,piper dupa gust
MOD DE PREPARARE :
Mai simplu nu se poate.
-praful curry se amesteca cu 2 linguri de apa,usturoiul zdrobit,ardeii iuti tocati sau fulgii de ardei iute si zeama de la o lamaie,sare,piper,foile de dafin.Se imbraca bine pestii cu aceasta marinata si se pun la rece,acoperiti cu o folie,pentru o ora,cel putin
-intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei se aseaza rondelele de ceapa,conserva de rosii,se scurge marinata si se amesteca cu rosiile,se aseaza pestii deasupra,se taie a doua lamaie in 2 si se aseaza si ea in sos.Se dilueaza cu vin si se de la cuptorul incins la 230* pana ce pestii s-au rumenit .Daca e nevoie,mai completam sosul scazut cu vin.
-servim cu marar verde tocat si felii de lamaie.
Pofta buna!