contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Curry De Macrou Proaspat (la Cuptor)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cred ca macroul este un peste pe nedrept neglijat.E prima oara cand cumpar macrou proaspat. Pot sa va spun ca mi-a placut.Mult ! S-a potrivit foarte bine gatit cu condimente curry ,asa ca ia sa vedeti ce a iesit :
INGREDIENTE :
-4 buc.macrou
-2 cepe tocate
-5 catei de usturoi
-1 lg ghimbir tocat
-1 conserva de rosii decojite
-2 ardei iuti rosii sau fulgi de ardei iuti
-1 ardei rosu taiat cubulete
-3 linguri de curry pentru peste sau curry obisnuit
-1 lg rozmarin
-2 foi de dafin
-2 lamai sau limete,eu am avut lamai
-1 ceasca de vin alb sec
-sare,piper dupa gust
MOD DE PREPARARE :
Mai simplu nu se poate.
-praful curry se amesteca cu 2 linguri de apa,usturoiul zdrobit,ardeii iuti tocati sau fulgii de ardei iute si zeama de la o lamaie,sare,piper,foile de dafin.Se imbraca bine pestii cu aceasta marinata si se pun la rece,acoperiti cu o folie,pentru o ora,cel putin
-intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei se aseaza rondelele de ceapa,conserva de rosii,se scurge marinata si se amesteca cu rosiile,se aseaza pestii deasupra,se taie a doua lamaie in 2 si se aseaza si ea in sos.Se dilueaza cu vin si se de la cuptorul incins la 230* pana ce pestii s-au rumenit .Daca e nevoie,mai completam sosul scazut cu vin.
-servim cu marar verde tocat si felii de lamaie.
Pofta buna!