Curry De Legume (cu Creveti Si Orez)
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Am vazut o tanti la TV care zicea ca se poate face curry cu putine condimente, ma uitai, bagai la cap, numai ca eu am folosit mai multe condimente, insa cantitati mici si, fireste, fara ardei iute, in cartea mea cu mancare indiana exista si “mild curry” asa ca merge.
Vedeta este curry-ul, crevetii si orezul doar il insotesc si, pentru oameni normali, iutzica si sarea sunt alaturi.
(va urma, ne jucam cu wordpress si pe urma)
Reiau, manca-mi-ar …
Ingrediente pentru curry: unt clarifiat, legume (praz, ceapa, morcov, dovlecel, fasole verde, conopida, broccoli), lapte de cocos, pasta de tomate (sau rosii taiate cuburi).
Condimente: coriandru (seminte si macinat), boia, turmeric, chimen, fenugreek (schinduf), cuisoare, cardamom, seminte de mustar negru.
Mama ce ma enerveaza wordpressu’.
Pentru creveti am folosit amestec indian de condimente, ca in imagine. V-am zis ca ma enerveaza astia cu interfatele lor? Mi-au disparut poze.
Am lasat crevetii sa se marineze in condimente si lapte de cocos.
Am trecut la curry de legume, uo wordpress.
Am pus pe foc in untul clarifiat (ghee) ceapa, prazul, putina sare si condimentele intregi si am lasat sa se inmoaie la foc mic, adaugand cate putina supa ca sa nu se arda, pana cand ceapa s-a inmuiat (la gara cu jucausii de la wordpress, uo).
Am adaugat si morovul si am lasat sa se inmoaie nitel.
Am pus mai apoi toate legumele (fasolea am fiert-o putin inainte) si condimentele pulbere (ca aia de la wordpress).
Cand s-au inmuiat putin (le-am lasat mai crocante, nu fleasca) am pus pasta de tomate si inca putina supa (daca folositi rosii tocate nu mai trebuie).
Spre final am pus laptele de cocos si am mai lasat putin si gata.
Crevetii i-am scos din marinata si i-am fript repede pe plita, orezul (besmetic precum astia de la wordpress) a fiert si el separat si acum chiar gata.
Cum spuneam, vedeta a fost curry facut la indicatiile doamnei de la TV, a cartilor si a celor mancate, vegan, de regim, iupiaei, am intrat in randul lumii.
Sare si iutica de adaugat pentru cine mai doreste.
Eu, inainte sa se dedea la sare si iute, imi ingramadii din fiecare in castronel si tare bun a fost (nu ca raii aia de la wordpress).
Acum sa constat pagubele, daca nu vedeti poze la postari mai vechi sa imi ziceti si mie, din decembrie 2012, poate le reurc.
rororo