Curry De Fasole
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
Am gasit la bio good un mix de fasole atat de minunat, incat nu am rezistat tentatiei si l-am cumparat. Nu stiam exact ce sa pregatesc, dar experienta cu fasolea black eyed a fost super delicioasa, incat merita experimentat in continuare. Imi place mult combinatia de fasole si arome puternice, chimen, turmeric, coriandru, ardei iute. Daca mai adaugi si coriandru verde, atunci nu ai cum sa dai gres. Singura problema a mixului gata cumparat era ca, desi arata minunat, continea mai multe tipuri de fasole, dar si naut si linte. Lintea nu ar fi necesitat inmuierea peste noapte, prin urmare, dupa fierbere, era destul de “piure”… Nu m-a deranjat, deoarece a dat consistenta acestui curry bun, bun, bun… Va invit sa incercati. Este delicios si vegan
500 g fasole (mix) + 1 morcov + 1 ceapa
50 ml ulei de floarea soarelui
2 – 2,5 cm radacina de ghimbir, curatat si ras prin razatoarea fina + 1 ceapa medie, taiata marunt + 1 ardei iute, taiat marunt + 3 catei de usturoi, taiati marunt
1 rosie, taiata marunt
1 cutie rosii in suc (cirio) + sare + 1 1/2 lgt chimen macinat + 1 lgt coriandru macinat + 1/2 lgt chimen (seminte) + 1/2 lgt turmeric + 1/4 lgt cayenne
o mana de coriandru verde
Punem fasolea la inmuiat peste noapte, in apa rece. Scurgem fasolea si o punem la fiert in apa rece, cu putin bicarbonat de sodiu, o ceapa si un morcov. Lasam sa fiarba pana este gatita suficient. Scurgem fasolea, aruncam morcovul si ceapa.
Incingem uleiul intr-un vas, adaugam ghimbirul, ceapa, usturoiul, ardeiul iute si lasam 1 minut. Adaugam sosul de rosii, sarea si spices, lasam 5 minute pe foc, amestecand. Adaugam fasolea, rosiile si acoperim cu putina apa. Dam in clocot si lasam sa fiarba neacoperit pana scade sosul. Asezonam. Servim cu mult coriandru verde. Minunat.
delicioasa.com
Related posts: