Curry De Calamari
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
4-5 lg ulei de floarea soarelui
1 lgt bobite de mustar + 1/2 lgt boabe de piper negru
10 frunze de curry
1 ceapa, taiata marunt + 2 ardei iuti (eu nu am folosit, pe motiv de baby)
o bucata de ghimbir (aprox 2 cm), proaspat ras pe razatoarea fina + 5 catei usturoi, rasi pe razatoarea fina
2 rosii, taiate marunt
3/4 lgt turmeric + 1 lg seminte de coriandru macinate + 1 lgt chimen (arabesc), macinat
400 ml lapte de cocos + 200 ml apa
1 lgt pasta de tamarind
500 g calamari, spalati, curatati, taiati felii
coriandru verde, taiat marunt
Incingem uleiul si prajim bobitele de mustar si piper negru pana incep sa sara din vas . Adaugam ceapa, ardeiul iute (daca e cazul) si frunzele de curry. Amestecam pana cand ceapa devine aurie. Adaugam pasta de ghimbir si usturoi si amestecam cateva minute, la foc mediu. Adaugam rosiile, mirodeniile, asezonam cu sare, lasam pe foc aprox 8-10 minute.
Adaugam laptele de cocos si 200 ml apa, dam in clocot si lasam sa fiarba aprox 5 minute.
Daca sosul este prea lichid, il lasam sa mai scada putin. Adaugam pasta de tamarind si calamarii, apoi lasam sa fiarba la foc potrivit aprox 5-7 minute, pana calamarii sunt fragezi. Presaram cu coriandru verde si servim cu orez.
Delicios ♥ delicioasa.com
Related posts:
- Curry cu pui & mazare: simplu si aromat
- Curry de dovleac
- Beef madras – spicy curry
- Bengali fish – peste cu ghimbir, chilli si coriandru