Curry Cu Pui & Mazare: Simplu Si Aromat
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
1 lg ulei de floarea soarelui
1 ceapa, taiata marunt + 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
2 cm ghimbir proaspat, curatat de coaja si ras + 1-2 lg coriandru verde (tulpinile taiate marunt; frunzulitele puse de-o parte) + 1 lg garam masala + 1 lg curry
400 ml lapte de cocos + 150 ml supa pui
500 g pulpe de pui, fara piele si os, taiate cubulete
o punga mazare congelata
sare, piper
Se incinge uleiul si se caleste ceapa si usturoiul pana se inmoaie, fara a se arde. Se adauga ghimbirul, tulpinile de coriandru, garam masala, curry si se mai calesc 2 minute. Se toarna laptele de cocos + supa si se da in clocot. Se adauga bucatile de pui si se asezoneaza cu sare si piper. Dupa ce da in clocot, se pune capacul si se lasa 30 minute la foc mic.
Se ia capacul si se mai lasa la foc mic inca 15 minute. Se adauga mazarea congelata si se amesteca, lasand pe foc aproximativ 5-10 minute. Sosul trebuie sa fie mai dens (lichidul trebuie sa-si reduca volumul).
Se ia de pe foc, se adauga frunzulitele de coriandru verde. Se serveste fierbinte, cu orez.
Related posts: