contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Curry Cu Ciuperci, Dovlecel Si Fasole Verde - 100% Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De multe ori caut sau inventez retete care sa ma ajute sa "scap" de ceva ce am deja :) - de exemplu, acum aveam niste ciuperci si un dovlecel si ma tot gandeam ce sa le fac cat sa le transform in ceva delicios de mancat ( si de post). Iar mie imi plac variantele astea aromate si cu sosuri yummi, iar laptele de cocos scoate din banal multe ingrediete.Nu stiu cat de asiatic este curry-ul asta, dar va garantez ca a iesit minunat ;)
Curry cu ciuperci, dovlecel si fasole verde - 100% post

Ingrediente (4 portii):
*3-4 lingurite de pasta green curry (se gaseste in Mega Image)
*un dovlecel, spalat
*500 g ciuperci, curatate de pamant si taiate in 4 (daca sunt mari)
*200 g fasole verde, congelata
*o cutie de 400 ml lapte de cocos
*1 ceapa mare, curatata si taiata marunt
*2-3 catei de usturoi
*2-3 linguri rosii din conserva / 1 lingura pasta de rosii/  1 rosie mare taiata cubulete
*2-3 linguri ulei
*1/2 cana orez (pentru servit) - optional, poti sa mananci si cu paine
*coriandru macinat (optional) - extra-aroma
Preparare (~40 minute):
1.Intr-o cratita incapatoare se pune uleiul la incins la foc mic. Se adauga ceapa, usuturoiul si pasta green curry si se calesc bine (~10 minute). Apoi se adauga ciupercile si se lasa vreo 10 min pana se inmoaie putin ciupercile si-si lasa zeama. 
2.Adauga laptele de cocos si pasta de rosii, mareste focul pana la punctul de fierbere, apoi  lasa sa se fiarba incet (10-15 minute).
3.Taie dovlecelul - eu l-am feliat, apoi fiecare rondea am injumatatit-o. Pune orezul la fiert in apa cu sare ( la o parte orez, iti trebuie 3 de apa).
4. Adauga dovlecelul si fasolea verde (nu trebuie decongelata), gusta, adauga sare, piper, coriandru si lasa pe foc pana sunt fierte legumele (~10-15 minute) - eu am lasat si dovlecelul si fasolea un pic al dente.
5. Se serveste calda cu orez  simplu - care va absorbi orice picatura de sos aromat de curry .
Enjoy!