Curcan La Cuptor
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Anul acesta pentru masa de revelion am pregatit un curcan ca fel principal.
A iesit foarte bun si gustos, dar trebuie sa va incarcati cu multa rabdareeee..... insa merita efortul.
Ingredientele:
1 curcan ( al meu a avut 6 kg)
1 kg ceapa
4 morcovi maricei
1 pastarnac
1 telina
1 pachet unt
condimente dupa plac (sare, piper, chili)
1 pahar vin alb
Curcanul se spala foarte bine in cateva ape.
Legumele se curata si se taie in bucati mari.
Se condimenteaza curcanul pe interior si exterior.
Pielea de pe pieptul curcanului se desprinde usor cu ajutorul unei spatule (cu mare atentie sa nu se rupa), si se introduce sub piele pachetul de unt.
Nu uitati sa-l legati de picioare...sa nu fuga prin tava...:-)))
Cu o parte din legume se umple curcanul, iar restul se pun in tava.
Langa legume in tava punem un pahar cu apa si acoperim cu folie curcanul. Il dan la cuptor la 200 grade pentru 2 ore.
Dupa 2 ore scoatem folia, punem paharul cu vin si lasam la foc mic adica 160-170 grade.
Trebuie uns foarte des cu sosul din tava, cam o data la 15 minute.
Secretul curcanului este ca trebuie lasat la cuptor 1 ora per kg, cum curcanul meu a avut 6 kg, l-am tinut 6 ore in cuptor.
Se serveste cu diferite garnituri si cu sosul din tava.....deliciossss!!!