Curcan La Cuptor For Dummies
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca inainte de bebe imi placeau retetele simple si rapide, inchipuiti-va cat de mult le apreciez acum, cand am impresia ca trebuie sa fiu in 3 locuri deodata.
Am descoperit cu ocazia asta o lume intreaga a retetelor sub 10 minute, pe care le-ar putea pregati oricine, oricat neindemanatic ar fi. Sa-i spunem acestei lumi "Idiot-Proof-Cooking-World". Si - trebuie sa recunosc ca imi place! Aici s-ar incadra si curcanul de mai jos, care - spun cu multa mandrie - a iesit muuult mai bun decat m-as fi asteptat (nu sunt mare fan curan): super-fraged si delicios!
Treaba s-a intamplat astfel: Alex, ajutorul meu minune, a curatat si spalat 8 cartofi mici-spre-medii. Tot el a desprins cateii unei capatani de usturoi si i-a spalat nitel.
Eu am turnat 4 linguri de ulei de masline intr-o cratita cu fundul gros, am pus 2 copane de curcan (taiate pe jumatate), le-am botezat cu 200ml apa, sapre, piper, cimbru + cartofii si usturoiul, am acoperit cu un capac totul si am bagat cratita la cuptor, la 190 grade. Am uitat-o acolo timp de 1 ora, apoi am scos capacul si am mai lasat oratania la cuptor inca vreo 30 de minute, ca sa se aureasca frumos.
Done!
Am descoperit cu ocazia asta o lume intreaga a retetelor sub 10 minute, pe care le-ar putea pregati oricine, oricat neindemanatic ar fi. Sa-i spunem acestei lumi "Idiot-Proof-Cooking-World". Si - trebuie sa recunosc ca imi place! Aici s-ar incadra si curcanul de mai jos, care - spun cu multa mandrie - a iesit muuult mai bun decat m-as fi asteptat (nu sunt mare fan curan): super-fraged si delicios!
Treaba s-a intamplat astfel: Alex, ajutorul meu minune, a curatat si spalat 8 cartofi mici-spre-medii. Tot el a desprins cateii unei capatani de usturoi si i-a spalat nitel.
Eu am turnat 4 linguri de ulei de masline intr-o cratita cu fundul gros, am pus 2 copane de curcan (taiate pe jumatate), le-am botezat cu 200ml apa, sapre, piper, cimbru + cartofii si usturoiul, am acoperit cu un capac totul si am bagat cratita la cuptor, la 190 grade. Am uitat-o acolo timp de 1 ora, apoi am scos capacul si am mai lasat oratania la cuptor inca vreo 30 de minute, ca sa se aureasca frumos.
Done!