contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Curcan In Zacusca, Cu Doua Feluri De Fasole Verde

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Nu e o mancare sarbatoreasca, ci una de o zi oarecare, dar e plina de culoare, de gust si buna dispozitie:

Ingrediente:
1 bucata de piept de curcan de aproximativ 600-700 de grame
1 borcan de 350 de ml. cu zacusca de casa
400 de grame de fasole verde, pastaie verde, proaspata sau congelata
400 de grame de fasole verde, pastaie galbena, proaspata sau congelata
Precizez ca e foarte nimerit sa se foloseasca doar un singur fel fasole verde, la mine s-a intamplat sa existe amandoua in congelator si am folosit din ambele din considerente de estetica a preparatului.
1 ceapa
1 ardei rosu
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline extravirgin
sare, piper
apa fierbinte
patrunjel verde tocat pt. presarat in momentul servirii
Preparare:
Pieptul de curcan se taie in fasii:

Se incinge uleiul intr-o cratita incapatoare si se soteaza rapid fasiile de curcan:

Intre timp, se taie fasiute ardeiul rosu curatat si spalat, iar ceapa se toaca. In momentul in care carnea s-a rumenit usor, se adauga ceapa si ardeiul:

Se sareaza si se pipereaza, apoi se amesteca totul:

Se acopera cu capacul si se lasa sa se gateasca la foc mic, eventual adaugand cate 2-3 linguri de apa fierbinte, pana ce ceapa s-a inmuiat bine:

Se adauga in cratita fasolea verde curata si spalata, rupta in bucati potrivite (in cazul in care e proaspata) si zacusca:

Se amesteca totul rapid:

Se completeaza cu aproximativ 200 de ml. de apa fierbinte:

Se fierbe la foc mic, pana ce carnea si fasolea verde sunt facute iar sosul destul de scazut. Se adauga usturoiul tocat:

Se amesteca, se potriveste gustul de sare si piper si se serveste imediat, presarata cu verdeata tocata, alaturi de garnitura preferata, in cazul meu a fost orez fiert, simplu, asa cum se vede in prima fotografie.
Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu

Articol recomandat de cuinabanateana.blogspot.com