contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Curcan Glazurat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Curatenia de iarna octombreza (licenta poetica) m-a facut sa decongelez o droaie de bucatele diverse, a oesot de un ghiveci cu oase, mai iese si o mini-ciorba de perisoare si, asa, ca orice om care pastreaza si citeste etichetele, am facut si curcanul ramas in punguta.

Slide1

Cum care iarna? Aia care a venit subit, ca o intamplare, de ii da cu fulgi de doua zile.

Slide3

Slide2

Acum sa va zic despre curcan, ma rog, nu despre el ca nu l-am cunoscut, ci despre glazura. Cum imi place sa citesc etichetele (nu mai tineti voi minte, dar cand mi s-a parut prea scump un tub de Rio Mare, pasta de ton, am copiat ce scria pe eticheta si am refacut-o acasa), am ginit printre rafturi o marinata, de la VItasia, suna bine, fireste ca am adaptat ca nu am guma de guar si xantan.

Asa ca va zic pe scurt ingredientele marinatei: ghimbir proaspat ras, miere, usturoi, zeama de lamaie, ceapa uscata, ardei iuti (si fulgi si bucati din cei afumati si proaspeti din geam, maglavais de ardei), boia iute, pasta de tomate. Cred ca nu am uitat nimic.

Dupa ce am tratat corespunzator bucatica de carne, lasand-o in marinata, jap in tigaie. CU apa si capac, la foc mic, pana a scazut zeama, s-a facut carnea si glazura s-a caramelizat nitel.

Slide4

Bun, antigrip, na, usturoi, miere, ghimbir, ardei iute, la fix. Orezul mi-a fost lene s ail fac, am imprumutat putin din pilaful catelei, care e mai rasfiert asa, ca sa nu mai consum gaz pe praful asta.

Marinata e misto (parca am pus si putin otet, nu mai tin minte, oricum echilibrul ingredientelor e dupa gust).

Slide5

In loc de rororo la vremea de afara ar merge Ho Ho Ho si un gras barbos imbracat in rosu.