Curcan Cu Jamon Serrano Si Salvie
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
♥ contine vitamina C din belsug
♥ bogat in acid folic, vitamina A, antioxidanti ♥ contine sulforafan, recunoscut pentru stimularea productiei de enzime anti cancer si anti imbatranire ♥ ajuta la miscorarea productiei estrogenului negativ ♥ exista studii care arata ca brocoli ar putea diminua impactul alergenilor asupra organismului. In plus, e delicios ♥ Brocoli trebuie pregatit termic cat mai putin. Cel mai bine este sa-l fierbem in aburi, dar sa ramana verde si crocant, sau la wok. Fiert in apa multa, timp indelungat, toate proprietatile atat de sanatoase, dispar.
Simplu, rapid si delicios… Si sanatos P.S. Nu cred ca am discutat pana acum despre supa de pui pe care o tot adaug in mancare.O adaptare dupa reteta Nigellei, orice “schelet” de pui copt la cuptor se pastreaza, congeleaza, apoi se fierbe 2-3 ore cu apa, telina, morcovi, ceapa, orice legume va sunt la indemana, pana amestecul scade si devine super concentrat. Supa de pui, alternativa cubuletelor de supa cu E-uri OK. trebuie sa recunosc: sunt si cubulete bio, fara E-uri
2 “steaks” de piept de curcan
4 felii de Jamon Serrano
4-5 frunze de salvie
putin ulei de masline + 1 lgt unt + 1 cana supa pui sau vin alb
fleur de sel
Garnitura: brocoli + suc de lamaie + unt + 1 lingura ulei de masline
aprox 2 portii
Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Se unge pieptul de curcan cu foarte putin ulei de masline. Se incinge o plansa sau un gratar. Se presara cu sare mare (gros sel). Se pune gratarul pe plansa pana devine auriu. Atentie! Nu intoarceti “steaks” de curcan pana cand se dezlipesc usor de pe plansa.
Se transfera carnea in tava pentru cuptor. Se pun deasupra feliile de Jamon Serrano si cate o frunza de salvie. Celelalte frunze de salvie se pun in tava, alaturi de lingurita de unt, putin ulei de masline si 1 cana supa de pui sau vin alb (daca nu mananca si copiii). Se lasa la cuptor aprox 15 minute.
Intre timp se fierbe brocoli la aburi, putin timp, astfel incat sa ramana inca verde si crocant, fara a deveni maroniu. Se transfera brocoli intr-un castron, se presara cu sare, o lg ulei de masline, putin unt (cubulete mici) si sucul unei jumatati de lamaie.Se acopera cu folie de aluminiu sau cu un capac.
Se serveste pieptul de curcan alaturi de brocoli cu lamaie.
Copiilor mei le-a placut la nebunie ♥Related posts:
- Piept de curcan cu cimbru si legume de toamna
- Piept de curcan cu busuioc, migdale si lamaie
- Delicios curcan cu pere & castane
- Bruscheta cu pesto de spanac & migdale si curcan