Curcan Cu Ciuperci Si Smantana
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Carnea de curcan a aparut in preferintele romanilor ca ciupercile dupa ploaie, pe masura ce puii umflati cu steroizi s-au scumpit in nesimtire. Dai 6 lei in plus la kilogram, dar stii ca face!
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 500 gr piept de curcan
- 400 gr ciuperci
- 150 ml smantana dulce (de gatit)
- 100 gr parmezan
- 5 catei de usturoi
-unt pentru calit
- sare, piper
Plan de lucru:
- Tocam ciupercile, taiem pieptul de curcan in cubulete, zdrobim cateii de usturoi (poza 2). Calim ciupercile in unt (poza 3). Separat calim ustoriul (poza 4), apoi adaugam bucatile de carne si lasam pana isi schimba culoarea (poza 5). Adaugam ciupercile (scurse, daca si-au lasat prea multa zeama la calit) (poza 6) si smantana (poza 7). Mai lasam pe foc aproximativ 10 minute.
- Pofta buna !Am servit cu paine de casa (poza 8 ).
Timp de preparare: 30 minute
Pret: 6.5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A4. Preparate din pui&curcan