Cupe Cu Pandoro Si Fructe De Padure
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un dulce irezistibil pe care l-am servit in noaptea de revelion.
Ingrediente pentru 8 cupe:
* 70 g ciocolata alba
* 250 g fructe de padure
* 3 linguri de zahar praf
* 250 g frisca lichida
* 300 g mascarpone
* un dl lichior (suc natural de portocale)
pentru crema pasticciera:
* 3 dl lapte
* 3 oua
* 80 g zahar
* 25 g faina
* un pic de coaja rasa de la o lamiie
* felii de pandoro care pot fi inlocuite cu briose sau felii de pandispan
Intii preparam crema pasticciera. Punem la fiert laptele cu coaja de lamiie iar cind acesta da in clocot, stingem aragazul si dam cratita la o parte de pe foc. Intr-un vas punem galbenusurile cu zaharul si mixam bine, adaugam faina si laptele trecut prin strecatoare. Punem cratita pe foc si amestecam mereu sa nu se lipeasca pina cind crema incepe sa se ingroase. Dam la o parte de pe foc, mixam crema, va trebui sa obtinem o compozitie destul de lichida.
Intr-un castronel punem jumatate din fructele de padure (mure am avut la congelator), adaugam o lingura de zahar praf si strivim delicat fructele. Cind crema pasticciera s-a racit, adaugam bucatelele de ciocolata alba si fructele strivite. Separat, mixam frisca cu mascarponele si zaharul praf ramas.
Feliile de pandoro (pandispan) le stropim cu lichior (eu le-am stropit cu suc de portocale, deh... din cauza domnisoricii) si asezam pe fundul si peretii cupelor, acoperim cu crema pasticciera, decoram cu crema de mascarpone, fructele intregi ramase si un pic din sucul ramas de la murele strivite.
Sint usor de facut si mai ales delicioase, trebuie sa repet reteta, dar jumatate din cupe le voi face cu lichior, ca sa vad ce am pierdut.