contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cupcakes "cosulet" Cu Ciocolata Si Cappuccino

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga









  Aceasta reteta s-a nascut din dorinta de a face cupcakes originale, demne de a participa la concursul organizat de Kadia. Dupa cateva ore de gandire, in miez de noapte, mi-a venit ideea aceasta de a face niste cupcakes "cosulet" din foi de placinta. Rezultatul a fost pe masura, mie cel putin imi plac foarte mult, au un aspect placut :P. 
 Inainte de a pune in aplicatie aceasta idee am cautat bine pe internet ca nu cumva sa mai fie cineva care sa fi avut aceeasi inspiratie ca mine si nu am gasit pe nimeni, asa ca pot declara linistita, fara sa ma traga nimeni de manecuta, ca aceasta reteta si idee imi apartine, e creata de mine!


Ingrediente:
6 foi subtiri pentru placinte

2 oua
100 ml lapte
250 g zahar
100 g ciocolata neagra
100 ml ulei/unt
200 g faina
10 g praf de copt
2 linguri cacao
vanilie
50 g mascarpone

Frosting:
150 g unt
150 g mascarpone
100 g zahar pudra
150 ml smantana pentru frisca
1/2 pastaie vanilie
2 lingurite praf de cappucciono

Mod de preparare:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga uleiul si se omogenizeaza. Ciocolata se topeste in cateva linguri lapte, apoi se adauga compozitiei lichide impreuna cu restul de lapte.

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza in compozitia lichida. Se adauga semintele de vanilie.

Fiecare foaie de placinta se impatureste in 3 pe latime, apoi se taie pe jumatate, formand dreptunghiuri.

In formele pentru muffins se pun dreptunghiurile din foi, formand "cosulete". In fiecare se pun cate 2 linguri de aluat si in mijloc cate 1/2 lingurita mascarpone.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute, la temperatura medie.

Frosting:
Untul se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos, apoi se adauga mascarponele scurs si se omogenizeaza. La sfarsit se adauga praful de cappuccino(eu l-am pus pentru culoare) si semintele de vanilie.

Dupa racirea prajiturelelor se decoreaza cu frostingul rece, pus intr-un posh prevazut cu un capat de inox. Se pastreaza la rece. Se pot decora cu jumatati de biscuit si praf de cappuccino



Reteta originala by Andreea Dianu
 Follow Me on Pinterest

                                                                      Print Friendly and PDF