Cupcakes De Turta Dulce Aduse De "de Prin Lume Adunate..."
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Multa lume isi face bilantul la sfarsit de an. Isi iau in fata lista de anul trecut si bifeaza implinirile. Esecurile sunt apoi analizate si se face un nou plan de bataie, in asa fel incat anul viitor sa nu se mai intample asa ceva.
Mie, insa, nu-mi place sa-mi traiesc viata asa cum un manager de top isi conduce firma. Trecutul mi-l aduc aminte atat cat sa nu uit cine sunt si de unde am venit. Viitorul mi-l las la mana destinului (si pana acum n-am gresit). Prezentul e cel mai important. Imi place sa traiesc in prezent, si cat mai variat. Asta pentru ca ma plictisec repede de lucruri repetabile. (Poate de aceea nu prea gatesc de 2 ori aceeasi mancare). De aceea am fost foarte uimita sa constat ca aceasta este cea de-a 16-a intalnire cu prietenii la "Duminica alaturi de prieteni". Cand au trecut atatea saptamani? Parca mai ieri coceam in minte ideea acestui proiect. Si cum de nu m-am plictisit pana acum? La intrebarea asta am un raspuns: voi m-ati ajutat. Voi, dragi prieteni care ati acceptat sa fiti alaturi de mine. Voi dragii mei care comentati atat de frumos si cu atata prietenie in suflet. Poate ca nu va raspund de fiecare data, dar sa stiti ca citesc fiecare cuvintel scris de voi si ma bucur la fiecare emoticon descifrat :) Va imbratisez.
Pentru ultima intalnire din 2011 am invitat la masa o tanara doamna deosebit de draguta, care desi e departe (foarte departe) de noi, cu sufletul e mereu aproape de Romania si de bloggerii romani. Ea e Mihaela si pastoreste blogul "De prin lume adunate...". Fata asta, dupa ce ca ma innebunea cu cupcakesurile facute, acum a inceput sa mai si lucreze cu pasta de zahar. Si face niste torturi dragalase si elegante, de nu-ti mai poti lua ochii de la ele. Daca voi credeti ca e specialista doar in dulciuri, va inselati. A facut un pui cu ..... dar mai bine ii vizitati blogul si o sa vedeti voi.
Iata ce a adus pentru intalnirea de azi.
Cupcakes de turta dulce
Am cunoscut multa lume de cand am inceput periplul meu culinar si pe multi din cei cunoscuti ii pot considera prieteni. Brandusa este una din ei, o persoana deschisa si draguta, cu care mi-ar place sa am o cafea odata. Cine stie, intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat se va si intampla. Pana atunci ma bucur sa fiu invitata si virtual in “casuta” ei si ii multumesc pentru invitatie.
Cand sunt invitata in vizita undeva, de cele mai multe ori ma gandesc ce pot sa aduc. Cum stiam ca Brandusei ii place ghimbirul, si fiind in prag de Craciun, aceste Cupcakes de turta dulce si crema de portocale si rodii mi s-au parut potrivite. Dupa o reteta adaptata de pe site-ul Food Network si o crema inspiratie personala, cupcakes-urile sunt moi si umede, chiar si dupa ce stau la frigider. Crema este pufoasa si usoara, portocala potrivindu-se perfect cu turta dulce. Mi-ar fi placut sa pun mai multa rodie sau chiar un sos de rodii pentru o culoare mai puternica, dar am avut numai putine ramase si asta a iesit. Enjoy!
Ingrediente (16 bucati):
1 ¼ cups (125 gr) faina
1 cup (220 gr) zahar brun
¼ cup (50 gr) zahar
½ lingurita scortisoara
½ lingurita nucsoara
½ lingurita ghimbir pudra
Un varf de cutit cuisoare macinate
½ lingurita praf de copt
½ lingurita bicarbonate de sodium
¼ lingurita sare
¼ cup (60 ml) plus 2 linguri ulei (rapita sau floarea soarelui)
2 oua
½ cup (60 ml) kefir
½ cup (60 ml) plus 2 linguri melasa
3 linguri mar dat pe razatoarea mica
1 lingura ghimbir proaspat dat pe razatoarea mica
Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius (350 Fahrenheit). Pregatiti o tava de muffins tapetata cu hartiute.
Amestecati toate ingredientele uscate cu un tel sau cu mixerul la viteza mica (la Kitchen Aid folositi paleta). Adaugati mestecand usor uleiul, ouale, apoi kefirul, melasa, merele si ghimbirul. Bateti la viteza medie 2 minute, curatati peretii bolului, pana cand totul este bine amestecat. Umpleti formele pregatite cam 3 sferturi. Amestecul va fi lichid. Daca mai ramane amestec, dati-l deoparte si mai coaceti o tura.
Coaceti cupcakes-urile in cuptorul incins pentru 23-25 minute. Atingeti usor cupcakes-urile deasupra, ar trebui sa fie umede, dar ferme (nu moi).
Lasati sa se raceasca in tava cateva minute, apoi lasati sa se raceasca complet inainte de decorare.
Crema de mascarpone cu portocale si rodii
16 oz (450 gr) mascarpone
1 cup (240 ml) frisca lichida neindulcita
1 cup (125 gr) zahar pudra, sau dupa gust
Coaja rasa de la o portocala
Zeama de la ½ portocala
¼ cup (60 ml) suc proaspat de rodii strecurat de seminte
Se pune in bol mascarpone si frisca (reci) si se mesteca la viteza mica pana cand se omogenizeaza, apoi la viteza mare pana cand se intaresc. Se adauga pe rand zaharul, coaja si zeama de portocala si sucul de rodii si se bate dupa fiecare sa se incorporeze. Am avut doar ¼ cup suc de rodii si nu mi-a placut culoarea, asa ca i-am adaugat un varf de scobitoare cu culoare alimentara gel roz. Puteti folosi mai mult suc de rodii, reducere de suc de rodii, sau puteti s ail omiteti.
Pofta buna!
Ce v-am zis eu? Nu-i asa ca ati inceput sa simtiti cum se apropie Craciunul? Trebuie neaparat sa intrati acum pe blogul Mihaelei, "De prin lume adunate ...", pentru ca acolo nici nu stiti ce alte minunatii va asteapta. Si va rog mult sa o imbratisati din partea mea, poate asa o sa mai uite dorul de acasa (chiar daca la momentul asta cred ca e in bratele dragi ale familiei romanesti)
Aceasta este ultima intalnire din anul 2011, pentru ca "Duminica alaturi de prieteni" ia vacanta o luna. Ne reintalnim pe 15 ianuarie cu noi prieteni.
Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la [email protected]
O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses