Cupcakes Cu Zmeura
Sursa Cupcakes cu zmeura
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
As face o observatie la frosting.Dupa ce ati facut crema,adica frostingul, lasati-l macar 10 minute la frigider inainte de a decora prajiturelele.Dupa aceea cred ca trebuie tinute la frigider.Eu am lasat doua afara sa vad cum isi pastreaza forma,pana acum dupa o ora,sunt bine,nu s-a topit.
Cu reteta asta particip la concursul organizat de dragele mele Liana si Janet,pe blogul lor Pe masa din bucatarie.La Janet si Liana.
INGREDIENTE :
masura cup = ceasca de 240 ml
cantitatile sint pentru 28-30 de cupcake-uri,depinde de dimensiunea formelor ce le aveti.
-200 g unt
-2 cups zahar
-coaja rasa de la o lamaie
-3 cups faina
-1 pliculet praf de copt
-1/2 lg (lingurita) sare
-4 oua
-3/4 cup iaurt
-1/2 ceasca piure de mure,afine
-1/2 de sambure tonka ras
-esenta de vanilie
ptr cheese frosting (glazura pentru decorat cupcakes-urile)
-250 g unt moale (de preferinta de 80% grasime)
-200 g branza philadelphia sau similara
-1/2 cup piure de mure
-3 cups de zahar pudra
-2 Lg (linguri) de amidon de porumb
MOD DE PREPARARE :
-se amesteca faina cu praful de copt si sarea
-se amesteca iaurtul cu piureul de mure(daca sunt congelate se zdrobesc in blender) si esenta de vanilie si samburele tonka ras
-se bate untul spuma apoi se adauga zaharl si se mixeaza pana ce amestecul se albeste,apoi se adauga coaja rasa de lamaie si ouale unul cate unul,amestecand continuu
-se adauga peste unt faina si iaurtul pe rand ,in transe :1/3 faina,apoi 1/2 iaurt,1/3 faina,1/2 iaurt si se termina cu ultima transa de faina.
-se ung formele de muffins cu ulei si se umplu 3/4 cu amestecul de mai sus
-se coc in cuptorul preincalzit la 180* timp de 20-25 de minute,pana ce trec proba scobitorii.
-ptr frosting :
-se freaca untul sa se inmoaie,apoi se adauga pe rand branza bine scursa,se amesteca pana la omogenizare completa.
-murele,daca sunt congelate,se lasa la dezghetat,se scurg si se fac piure.Daca vreti le puteti trece printr-o strecuratoare sa eliminati semintele.Eu n-am facut-o,pentru ca le-am dat prin blender care a zdrobit tot.
-se adauga piureul in amestecul de mai sus apoi se incorporeaza pe rand zaharul pudra(amestecat in prealabil cu amidonul) ,mixand cu rabdare si nadejde pana iese o crema fina si suficient de consistenta.Dupa care se lasa 30 de minute la frigider,sau 10 la congelator ,dupa care se decoreaza prajiturelele dupa dorinta.