Cupcakes Cu Spuma De Lapte
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Aseara albinutza a fost la Balul de la Castel. Astazi va ofer un cupcakes ca o floare, delicat si parfumat.
Sa fiti fericiti si sa aveti un weekend de poveste!
Asadar ingrediente:
pentru 10-12 cupcakes:
- 2 oua
- 100 gr unt
- 200 gr zahar
- 100 ml lapte
- 200 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura cacao
pentru frosting:
- 200 ml frisca lichida
- 180 gr lapte condensat
- ½ plic gelatina
- 50 ml apa rece
- colorant alimentar galben sau rosu
Mixati untul cu zaharul, apoi adaugati cacaua si ouale. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, in ploaie, alternand cu laptele.
Puneti cate o lingura mare in formele de hartie si coaceti la 180 grade, in cuptorul preincalzit, maxim 20 minute. Scoateti si lasati la racit pe un gratar metalic.
Puneti gelatina la hidratat in 50 ml apa rece. Cand a devenit ca un burete, deci s-a hidratat, o puneti pe baie de aburi sa se topeasca. Nu trebuie sa fiarba. Incorporati-o in laptele condensat.
Mixati frisca lichida pana devine tare, dupa care o mixati impreuna cu laptele condensat. Lasati la racit in frigider 2 ore, amestecand din cand in cand in compozitie, de jos in sus.
Puneti frosting-ul in doua boluri si colorati-l cu putin colorant alimentar, rosu si galben.
Ornati cu ajutorul unui pos.
Pofta buna!