contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cupcakes Cu Sfecla Rosie

articol scris de Andie blog reteteveggie.com

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Va spun eu: cele mai gustoase cupcakes sunt alea cu legume. Oricat te zbati sa creezi prajiturica cremoaso-fitoaso-mascarponeasco-bezeasco-pufoaso-perfecta, apare un jaf din asta cu morcov sau sfecla si fura toate aplauzele!! Asa mi s-a intamplat si mie ieri cu stimabilele doamne din poza: e drept, am frecat un pic la ele sa iasa mai speciale.

Ingrediente

2 oua

50 g unt

60 ml ulei

200 g zahar

200 g sfecla

100 ml lapte

200 g faina

1 praf de sare, unul de bicarbonat de sodiu

2 lingurite de rom

1. Separam ouale. Frecam galbenusurile cu zaharul si untul pana se fac o spuma albicioasa, dubla in volum. Adaugam uleiul, incorporam bine.

2. Intr-un blender mixam sfecla cu laptele pana obtinem un piure pe care il incorporam in compozitie. Adaugam faina, bicarbonatul si sarea.

3. Batem albusurile bine de tot cu 2 linguri de zahar. Cand sunt gata, le incorporam in coca folosind o miscare de sus in jos (ca la blatul de tort). Adaugam si romul, turnam in formele de cupcakes si dam la cuptor aprox. 20 min sau pana sunt gata.

4. Ornam cu mousse si fulgisori de nea din royal icing.

Royal icing

1 albus de ou

1 lingura de zeama de lamaie

160 g zahar pudra

1. Batem albusul spuma impreuna cu zeama de lamaie, apoi incorporam usor zaharul pana formam glazura.

2. Acoperim imediat bolul si avem grija sa stea mereu acoperit – royal icing se intareste foarte repede si nu o veti mai putea folosi! Turnam glazura intr-un pos, si, pe o foaie de copt, formam fulgisorii pe care ii lasam la intarit peste noapte, apoi ii dezlipim usor si ii folosim la ornat.

Va doresc mult spor stimabile gospodine. Vin sarbatorile!

Love and snowflakes,

Andie