Cupcakes Cu Mure,afine
Sursa Cupcakes cu mure,afine
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE :
masura cup = ceasca de 240 ml
cantitatile sint pentru 28-30 de cupcake-uri,depinde de dimensiunea formelor ce le aveti.
-200 g unt
-2 cups zahar
-coaja rasa de la o lamaie
-3 cups faina
-1 pliculet praf de copt
-1/2 lg (lingurita) sare
-4 oua
-3/4 cup iaurt
-1/2 ceasca piure de mure,afine
-1/2 de sambure tonka ras
-esenta de vanilie
ptr cheese frosting (glazura pentru decorat cupcakes-urile)
-250 g unt moale (de preferinta de 80% grasime)
-200 g branza philadelphia sau similara
-1/2 cup piure de mure
-3-5 cups de zahar pudra
MOD DE PREPARARE :
-se amesteca faina cu praful de copt si sarea
-se amesteca iaurtul cu piureul de mure(daca sunt congelate se zdrobesc in blender) si esenta de vanilie si samburele tonka ras
-se bate untul spuma apoi se adauga zaharl si se mixeaza pana ce amestecul se albeste,apoi se adauga coaja rasa de lamaie si ouale unul cate unul,amestecand continuu
-se adauga peste unt faina si iaurtul pe rand ,in transe :1/3 faina,apoi 1/2 iaurt,1/3 faina,1/2 iaurt si se termina cu ultima transa de faina.
-se coc in cuptorul preincalzit la 180* timp de 20-25 de minute,pana ce trec proba scobitorii.
-se ung formele de muffins cu ulei si se umplu 3/4 cu amestecul de mai sus
-se coc in cuptorul preincalzit la 180* timp de 20-25 de minute,pana ce trec proba scobitorii.
-asa arata sectiunea,ca sa nu zic ruptura
-ptr frosting :
-se freaca untul sa se inmoaie,apoi se adauga pe rand branza bine scursa,se amesteca pana la omogenizare completa
-murele,daca sunt congelate,se lasa la dezghetat,se scurg si se fac piure.Daca vreti le puteti trece printr-o strecuratoare sa eliminati semintele.Eu n-am facut-o,pentru ca le-am dat prin blender care a zdrobit tot.
-se adauga piureul in amestecul de mai sus apoi se incorporeaza pe rand zaharul pudra,mixand cu rabdare si nadejde pana iese o crema fina si suficient de consistenta.
-eu nu am avut suficient unt si mi-a iesit o crema cam moale.Asa ca am tinut 10 minute crema la congelator si am lucrat cat de repede am putut cu ea.Cu prima ocazie am sa inlocuiesc pozele cu frostingul asa cum trebuie sa fie.