Cupcakes Cu Mac Si Lamaie
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In urma cu aproximativ o luna va aratam o poza si va intrebam ce desert credeti ca am facut?! Era vorba de aceasta poza,
in care aparea un element cheie si anume, iasomia, care este denumita in unele regiuni- lamaita-si de aici trebuia sa va dati seama ca am facut ceva cu lamaie :) A ghicit cineva, din cate imi amintesc :) Ei bine, era vorba despre acesti cupcakesi deliciosi si aromati.
Trebuie sa recunosc ca un rol important l-a avut si decorul, adica floricelele primite de la Andreea(♥♥♥), din care inca mai am. Am fost placut surprinsa cand i-am scos din frigider dupa o noapte si am vazut "roua" de pe floricica portocalie ce ii dadea un aspect atat de natural...♥
in care aparea un element cheie si anume, iasomia, care este denumita in unele regiuni- lamaita-si de aici trebuia sa va dati seama ca am facut ceva cu lamaie :) A ghicit cineva, din cate imi amintesc :) Ei bine, era vorba despre acesti cupcakesi deliciosi si aromati.
Trebuie sa recunosc ca un rol important l-a avut si decorul, adica floricelele primite de la Andreea(♥♥♥), din care inca mai am. Am fost placut surprinsa cand i-am scos din frigider dupa o noapte si am vazut "roua" de pe floricica portocalie ce ii dadea un aspect atat de natural...♥
Ingrediente:
2 oua
150 g zahar
150 g unt
65 ml frisca lichida
65 ml lapte condensat
300 g faina
10 g praf de copt
70-80 g mac
coaja rasa si sucul de la o lamaie
Frosting:
150 g unt
150 g zahar pudra
100 ml frisca
100 g crema de branza
sucul de la o lamaie
Decor:
Floricele din fondant
menta proaspata
Floricele din fondant
menta proaspata
Mod de preparare:
Untul moale ( bagat cateva secunde la microunde) se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga frisca lichida si laptele condensat, sucul, coaja de lamaie si ouale. Faina se amesteca cu praful de copt si macul si se incorporeaza in compozitia lichida.
In tava pentru muffins se aseaza hartiutele si se umplu 2/3.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 20 minute, la temperatura medie. Se lasa sa se raceasca complet.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 20 minute, la temperatura medie. Se lasa sa se raceasca complet.
Frosting:
Untul se mixeaza cu zaharul pudra pana se obtine o compozitie cremoasa, apoi se lasa deoparte. Frisca se mixeaza bine, apoi se adauga crema de branza si sucul de lamaie.
Peste frisca batuta se adauga treptat untul cremos, mixand fara oprire. Crema se pune intr-un vas in frigider pentru 30-45 de minute, apoi se decoreaza cupcakesii. Eu i-am ornat cu floricele din fondant si frunze de menta (voi le puteti orna cu lime, mac etc).
Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna!!!