Cupcakes Cu Frosting De Philadelphia
articol scris de JustLoveCookin blog ana-maria-ciolacu.blogspot.com
Back in the kitchen !! E frig afara si in casa zilele astea, asa ca trebuia sa pornesc cuptorul. Aveam de mult in minte niste cupcakes cu frosting de Philadelphia, dar cred ca asteptam sa vina toamna ca sa ma pun pe treaba. *__* Ador muffins si cupcakes, si tot ce tine de asta, mai ales decoratiunile… As vrea sa locuiesc intr-un magazin cu decoratiuni pt bucatarie. *__* Voi nu?
Ingrediente pt muffins:
370 g faina
220 g zahar
3 linguri cacao
1 praf de sare
1 pliculet praf de copt
2 oua
250 ml lapte
100 ml ulei
esenta vanilie
Ingrediente pt frosting:
400 g Philadelphia rece (nu la cutie, ci la pachet)
300 g zahar pudra
200 g unt la temperatura camerei
un praf de sare
1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
Pentru frosting, punem in robot untul la temperatura camerei si il mixam spuma, la viteza mare. Taiem cubulete Philadelphia rece, abia scoasa de la frigider, si adaugam cate putin peste unt, asteptand sa se incorporeze ce am pus inainte de a adauga din nou. Cand am inglobat toata branzica, punem esenta de vanilie si praful de sare. Amestecam, dupa care regland mixerul la prima treapta, adaugam cate putin zahar pudra cernut. Dupa ce am incorporat si zaharul, punem frostingul intr-un vas acoperit, si-l dam la frigider timp de minim 15 minute. Acoperim vasul cu folie de plastic si il putem lasa chiar si pe a doua sau a treia zi.
Preincalzim cuptorul la 180°C. Pregatim tava sau formele pt muffins. Amestecam bine ingredientele solide: faina, zaharul, cacaoa, sarea si praful de copt. Batem ouale cu o furculita, adaugam uleiul, laptele si esenta de vanilie. Cernem amestecul de faina & co peste ingredientele lichide bine amestecate, si amestecam cu o lingura cca 30 sec. Nu mai mult, fiindca trebuie sa fim foarte rapizi. Umplem pe trei sferturi formele de muffin si dam la cuptor timp de 15-20 minute. Cand s-au racit, punem frostingul intr-un sac-a-poche si decoram dupa bunul plac. Mie mi-au iesit cca 16 muffins, care s-au transformat in 16 cupcakes colorati si ultra deliciosi. Daca nu se mananca imediat (lucru putin probabil), trebuiesc pusi la frigider. Iar muffinsii, daca renuntati la frosting, trebuiesc pastrati intr-o cutie sau punga, in felul asta raman pufosi timp de cateva zile.
Enjoy !