contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cupcakes Cu Cirese

articol scris de Andie blog reteteveggie.com

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Asta vara, in timp ce dumneavoastra, stimate doamne si domni, stateati cu burticile la soare, fara nicio grija pe pamantul asta, dumneamea isi nenorocea degetutele scotand samburi de cirese ca sa avem ce baga la congelator. Acum, in mijlocul iernii, cine ranjeste stirb? Eu, bineinteles! Pai am facut cele mai bune cupcakes cu cirese din lume! E drept ca am bagat si niste catina, sa potentez gustul acrisor, iar crema de unt de deasupra a beneficiat de o portie serioasa de melasa de rodii, insa tot bestiale ar fi fost.

Ingrediente

The usual 200 g faina – 200 g zahar – 100 ml lapte – 1 praf sare – 1 praf bicarbonat, la care am adaugat

60 g unt topit,

2 oua,

2 maini de cirese fara samburi si

3 linguri de catina conservata in miere

1. Intai separati albusurile de galbenusuri.

2. Frecati bine de tot galbenusurile cu zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugati untul si mai frecati putin. Incorporati faina, laptele, sarea si bicarbonatul.

3. Bateti bine albusurile cu doua linguri de zahar si incorporati in coca, amestecand de sus in jos (ca la blatul de tort). Introduceti si fructele in amestec. Turnati in forme si dati la copt.

Ornati cu ce crema vreti dumneavoastra; eu as fi vrut cu frisca, dar am patit patania. Crezandu-ma femeia bionica si in lipsa smantanii pentru frisca, m-am hotarat sa fac frisca din smantana pentru gatit: nimic mai fals. Dupa o frecare intensa, smantana mea s-a transformat in unt (desi eu am fost convinsa ca exista si o faza preliminara in care se transforma in frisca: asa citisem eu)… Dar pentru ca cel mai destept cedeaza, dupa 40 min de frecat intens cu mixerul pe viteza turbo (BRAUN ARTISTE RULZ!!), am transformat smantana pentru gatit in crema de unt, dupa cum vedeti in imagini! Asa ca invitatii care au venit la Revelion au avut placerea sa ma gaseasca, transpirata dar fericita, cu crema de unt in castron: ce veselie!

Iaca asa a fost, si ne-am batut ca chiorii pe ele in noaptea de An Nou.

Love and cherries,

Andie