contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cupcakes Cu Ciocolata Si Sfecla & La Multi Ani, Delicioasa.com!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sambata dimineata am primit un mesaj de la prietena mea Ana: “La multi ani de succes pentru delicioasa.com!” Wow, e ziua blogului! Uitasem… A mai trecut un an… Da, am implinit 4 ani! 4 ani minunati, 4 ani de cand sunteti prietenii mei, de cand povestim impreuna si experimentam in bucatarie, 4 ani de calatorii de poveste. 4 ani de aventuri cu micutii mei dragi… 4 ani de pasiune si culoare, de emotie si savoare.
Initial am vrut sa pregatesc un tort, apoi m-am razgandit. Am ales un desert foarte simplu, dar irezistibil, un desert care sa simbolizeze esenta blogului Delicioasa.com: culori naturale, esente pure, organice, ingrediente de cea mai buna calitate, sanatoase,  faina integrala, ciocolata belgiana neagra, decor natural, arome inedite. Vegan, cum altfel, in aceasta perioada :)   Cupcakes cu ciocolata si sfecla ♥
 

cupcakes vegane cu ciocolata 11

Cupcakes cu ciocolata si sfecla

Ingrediente

  • 120 g faina integrala de secara, cernuta
  • 1 lingura faina alba, cernuta
  • 60 g cacao, cernuta
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • putina sare de Himalaya
  • 2 sfecle, de dimensiune medie, fierte, apoi transformate in piure, in blender (folosim 120 ml de piure)
  • 240 ml lapte de alune de padure
  • 1 lingurita otet de mere
  • 150 g zahar brun
  • 60 ml ulei vegetal
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 190 grade C. Punem hartii de cupcakes intr-o tava de briose.
Amestecam laptele de alune de padure cu otetul si lasam cateva minute, pentru a reactiona, apoi adaugam zaharul brun, uleiul, esenta de vanilie si piureul de sfecla si amestecam foarte bine.
Intr-un alt vas amestecam faina, cacao, bicarbonatul, praful de copt si sarea.
Punem mixul de faina in mixul lichid, in 3 transe, amestecand cu mixerul si razuind peretii cu o spatula pentru a incorpora si eventualele depuneri. Atentie! Nu amestecam in exces.
Umplem hartiile de cupcakes 3/4 din volum, apoi coacem prajiturelele 22 minute.
Scoatem cupcakes din cuptor si le lasam sa se raceasca pe o tava grill.
Pregatim un ganache de ciocolata, turnand peste bucati mici de ciocolata, lapte de alune de padure incalzit pana la punctul de fierbere, apoi amestecand bine. Nu va dau cantitati aici, pentru ca depinde de consistenta dorita de fiecare. Experimentati :)
Decoram cupcakes cu ganache si fistic. Pofta buna!

 

cupcakes vegane cu ciocolata 5
cupcakes vegane cu ciocolata 7

cupcakes vegane cu ciocolata 6

 

La multi ani frumosi, Delicioasa.com! Sa ni se indeplineasca dorintele, iar planurile noastre delicioase sa se realizeze ♥ Va multumesc ca sunteti alaturi de mine! ♥ Sa crestem impreuna frumos, sanatos si delicios! ♥
 
Cu drag,
Beatrice
delicioasa.com

cupcakes vegane cu ciocolata

Reteta preluata de la Minimalist Baker   ♥

Autor: Eu sunt Beatrice, cake and party designer la Delicioasa Studio si food blogger pasionat de arome, culoare, fotografie, calatorii. Pe blogul meu, Delicioasa.com, scriu despre delicioase prajituri, experimente culinare inedite si calatorii de vis. Sunt mamica a trei puiuti adorabili. Pentru mine timpul petrecut in familie e prilej de sarbatoare. Cum altfel pot fi savurate delicioasele mele prajituri?  Bine ati venit!
 
.

©2014 Delicioasa. All Rights Reserved.

.