contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cupcakes Cu Catina Si Mousse De Catina. Da!

articol scris de Andie blog reteteveggie.com

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Din ciclul: “Mai Ioane, draga ti-e catina? – Draga./ Dar tu ei? – Si ea mie!”, week-endul asta am explorat nebanuite modalitati de preparare a catinei. Ii tineam o amintire draga inca din liceu, cand unguentul cu catina de la plafar a pus capat o data pentru totdeauna buzelor crapate, insa acum iubirea noastra a atins un cu totul alt nivel. Pentru cei care nu stiu, catina este un puternic antioxidant (deci anticancerigen) si contine cea mai mare cantitate de Vitamina C out there, plus betacaroten mai mult decat ar visa vreodata Domnul Morcov. Practic, e unul din fructele-miracol care se ia in piept cu multe boli, si in special cu anemia feripriva, foarte des intalnita la femei. Dar hai sa incepem cu… desertul. Evident ca nu m-am putut abtine sa nu pun catina in cupcakes. Si zau, zau ca nu mi-a parut rau!

Ingrediente pentru cupcakes

150 g faina

150 g zahar

100 ml ulei

80 ml lapte

1 ou

1 praf de sare

1 praf de bicarbonat de sodiu

100 g bobite de catina, bine spalate si scurse

Pentru mousse:

125 ml smantana indulcita pentru frisca

50 g zahar pudra, cernut

1 albus de ou

150 g bobite de catina, bine spalate si scurse

1. Amestecam toate ingredientele pentru cupcakes intr-un bol cu ajutorul unui tel, mai putin fructele, pana obtinem un aluat omogen.

2. Inglobam si fructele, apoi dam la copt (tava de cupcakes, hartii, etc.) aproximativ 20 minute (sau pana sunt gata – testul scobitorii). Scoatem din tavi si lasam la racit pe un gratar.

3. Pentru mousse, mai intai batem albusul spuma, adaugam zaharul si mai mixam putin.

4. In alt bol batem frisca si apoi o inglobam in amestecul de bezea obtinut mai sus.

5. Fructele le pasam pana obtinem o pasta groasa, pe care o mai diluam cu 2-3 linguri de apa. O cernem printr-o sita (pentru a retine cojile si semintele catinei) direct in bolul cu mousse. Amestecam bine, apoi il spritam cu un pos peste cupcakes.

Nici macar nu pot incepe sa va explic cat de bune au fost. Cat regret ca nu gasesc catina decat putin, toamna. Cat de bucuroasa am fost sa intalnesc cativa oameni de treaba, undeva aiurea prin munti, care sa imi dea 1 kilogram si sa ma faca sa simt ca omenia inca mai exista. La tara, acolo unde s-a nascut vesnicia.

Sa fiti fericiti,

Andie

DSC_0400 DSC_0393 DSC_0372 Cupcakes cu catina

Articol recomandat de reteteveggie.com