Cupcakes Cu Capsuni Si Mascarpone
articol scris de oanav blog Party Cupcake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
- 200 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 120 gr unt
- 130 gr zahar
- 3 oua
- 60 ml lapte batut
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 100 gr crema mascarpone
- 2 linguri zahar
- 1 lingura zeama de lamaie
- 50 gr capsuni
- 300 ml smantana lichida
- 35 gr zahar
- 60gr crema mascarpone
- 1 lingura zeama de lamaie
Preparare
Untul (la temperatura camerei) se taie cubulete si se mixeaza pana devine cremos. Se adauga zaharul si mixeaza inca 2 minute pana cand zaharul este complet incorporat.
Se adauga oaule pe rand, amestecand bine dupa fiecare si la sfarsit se adauga laptele batut.
Intr-un bol separat se amesteca faina, praful de copt si coaja de lamaie.
Amestecul de faina se incorporeaza in amestectul lichid, amestecand pana la omogenizare.
Amestecul obtinut se imparte in mod egal in formele de briose si se dau la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute.
Intre timp se pregateste umplutura, amestecand toate ingredientele intr-un blender la viteza mica.
Dupa ce briosele s-au racit se umple fiecare cu crema de capsuni, folosind un capat special pentru umplere (daca nu aveti, puteti sa decupati mijlocul din 'capacul' brioselor, le umpleti cu crema, si le acoperiti inapoi)
Pentru pregatirea frosting-ului, se bate bine frisca lichida pentru aproximativ 5 minute. Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza la viteza mica.Pentru ornare eu am folosit un capat rotund (acest frosting este mai solid si ornarea cu un capat ingust e mai dificila) si am decorat cu cateva bucati de capsuni.