Cupcakes Ciocolatoase Cu Frosting De Avocado Sau Ganache De Ciocolata- Vegane/de Post
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
400 g faina alba, cernuta
500 g zahar brun
150 g cacao
2 lgt praf de copt bio
1/2 lgt sare
1 lg esenta migdale
160 ml ulei vegetal
2 lgt otet de mere
450 ml apa rece
Incingem cuptorul la 180 grade C. Pregatim tavi de cupcakes. Eu am obtinut 24 de cupcakes.
Amestecam zaharul, faina, praful de copt, sarea, cacao. Intr-un alt vas amestecam apa, uleiul, otetul, esenta de migdale. Adaugam putin cate putin lichidul peste mixul uscat si amestecam cu o lingura de lemn, fara a amesteca in exces. Punem aluatul in tavile pregatite, umplem aprox 2/3 din forma de cupcakes si coacem prajiturelele in cuptor aproximativ 20 de minute. Le lasam sa se raceasca.
Le decoram cu frosting de avocado sau cu ganache de ciocolata. Eu am presarat ganache-ul cu bobite acrisoare de rodie.
Ganache de ciocolata
reteta adaptata dupa o reteta a Issa Chandra Moscowitz & Terry Hope Romero
50 ml lapte de orez
120 g ciocolata neagra peste 75 % cacao (vegana), taiata bucati mici
2 lg sirop de artar
Incalzim laptele de orez pana aproape fierbe. Il luam de pe foc, punem ciocolata si siropul, amestecam bine cu o lingura de lemn, pana se topeste ciocolata si obtinem o crema lucioasa. O lasam sa ajunga la temperatura camerei, apoi punem ganache peste cupcakes si decoram cu bobite de rodie.
Pofta buna!©2011 Delicioasa. All Rights Reserved.
.