Cupcake Cu Spuma De Zmeura
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Ingrediente:
* 200 gr faina * 50 g cacao
* 125 gr unt nesarat * 150 gr zahar
* 2 oua mari * 200 ml de iaurt sau lapte
* coaja de lamaie * colorant rosu
* 1 plic zahar vanilat * sare
* 1/2 lingurita praf de copt
* 2 albusuri * 6-7 lg de zahar
* topping de zmeura
Mod de preparare:
Intr-un castron, se amesteca faina cu cacao, sarea si praful de copt. In alt castron se bate cu mixerul untul cu zaharul si zaharul vanilat, pana devine pufos. Se adauga ouale, cate unul si se freaca bine dupa fiecare adaugare. Se adauga si cateva picaturi de colorant rosu, coaja de lamaie, iaurtul (sau lapte) si se amesteca. Se adauga faina si cacao cernute, sarea si praful de copt. Se ia din aluat cu ajutorul a doua linguri sau o lingura de inghetata si se pune aluat in formele de briosa. se coace circa 25-30 minute sau pana când o scobitoare introdusa in centrul iese curata.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca aproximativ cinci minute inainte de a scoate din forme. Se orneaza dupa preferinte cu crema de ciocolata, frisca...etc. Eu aveam in frigider doua albusuri de ou din care am facut o spuma cu 6-7 linguri de zahar si putin topping (sau esenta) de zmeura. Cu pochul am facut decorul de pe cupcake. Am mai presarat cateva bilute ornament din zahar.
S-ar pute sa va placa si Cupcake cu mac sau Muffins de zmeura cu ciocolata.