Cuñapé - Snackuri Boliviene
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragoste la prima degustare... Asta am patit eu dupa ce am gustat "saratelele" aduse de Mr.Green Foot de la colegul lui bolivian. Din fericire nu a trebuit sa astept prea mult pana sa pot pregati eu insami cuñapé dupa reteta colegului lui Mr.Green Foot.
Ingrediente:
- 1 ceasca faina de tapioca
- 2,5 cesti cascaval ras (Emmentarel, gouda, mozarella, etc)
- 1 ou
- 1 lingurita praf de copt
- ~1 lingura lapte
Cuptorul se preincalzeste la 150°C.
Intr-un vas se amesteca cascavul ras, faina de tapioca si praful de copt. Daca cascavul nu este sarat, adaugati si putina sare. Se adauga apoi oul batut ca pentru omleta si o lingura lapte. Se framanta cu mana pana rezulta un aluat elastic. Daca e nevoie mai adaugati putin lapte - cu zgarcenie insa, pentru ca aluatul nu are nevoie de mult lichid.
Se formeaza cu mana bilute de aluat si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Lasati cativa centimetri intre bile deoarece la coacere se vor aplatiza. Se dau la cuptor pentru 20 minute.