Cum Se Prepara Cafeaua La Filtru?
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 15 g cafea de persoana - 2 lingurite (pentru o cafea mai slaba recomand o lingurita/cana)
- zahar dupa gust (aprox o lingurita pentru o cescuta normala)
- apa in functie de cate portii dorim sa obtinem, o masuram cu gradatia vasului de la aparat
Cafeaua se asaza in strat uniform, se stropeste cu o jumatate de cescuta de apa fierbinte, turnata putin cate putin, pe toata suprafata, pentru ca sa se ude cafeaua si sa se taseze, astfel apa va trece mai incet prin ea, obtinindu-se o cafea mai concentrata.
Restul de apa se pune pe marginea filtrului, sa ajunga deasupra cafelei tasate si sa ramina deasupra ei, filtrindu-se incet. Cafeaua filtrata se poate pastra calda in aparat de-a lungul intregii zile si se serveste indulcita, dupa gust, optional cu adaos de lapte.