contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cum Se Păstrează Cașul

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu am pretenția că metodele folosite de mine sunt singurele sau cele mai bune. Dar sunt niște idei simple de urmat, având în vedere că noi așa conservăm cașul până primăvara viitoare de ani de zile.
Prima metodă: după ce a fost ținut câteva zile într-un loc aerisit să se mai usuce - de regulă cașul este umed când îl cumperi, primăvara - îl tăiem felii groase, dăm puțină sare pe deasupra și fiecare felie o învelim în pungă de plastic apoi toate feliile le punem într-un sertar la congelator.

A doua metodă: se feliază cașul și se dă prin mașina de tocat. Se dă sare după gust și se formează suluri învelite în folie transparentă care se pun la congelator.

Când avem nevoie de o felie sau de un rulou, îl scoatem de la congelator și îl lăsăm în frigider până când se dezgheață - de regulă de seara până dimineața. Dacă îl scoateți direct din congelator la temperatura camerei, se dezgheață mult prea repede, pierde apa și rămâne un fel de brânză zguroasă și neplăcută la gust chiar.
Așa că poftă bună la mămăligă caldă cu caș frământat toată iarna! :p