contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cum Se Mai Distreaza Romanca La Sfarsit De Saptamana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cred ca azi a fost o zi a dezastrelor culinare.Asta dupa ce ieri m-am dat in barci invitata fiind la un girls's night.Am asteptata cu infrigurare evenimentul.Am gatit sa aiba barbatiii ce manca si ce nu obiecta,apoi m-am incliftat,adica mi-am pus fracul si am plecat.Primul popas a fost la o carciuma libaneza,apoi am inceput sa cercetam diverse baruri.va marturisesc ca de  asa  o "martingala"cum zicea un bun prieten ce nu mai este printre noi,n-am mai avut parte de multi ani.Culmea a fost ca in loc sa fiu destinsa si libera la elice,am inceput sa vad cu ochi critic carciumile,apoi sa ma simt responsabila pentru integritatea celorlalti.Asa mi-am dat seama ca de fapt am trecut de o alta  tinerete.N-am fost lasata sa iau aparatul de fotografiat si de asta imi pare si rau si bine.Rau, pentru  ca as fi facut o mica cronica a Bucurestiului nocturn,bine,pentru ca cine stie ce mai iesea.Ultimul bar la care am poposit a fost la Radison ,din pacate se inchisese ca era trecut de 2 noptea.Dar barul cu pricina e chiar spectaculos pe inserate.Parca ar fi fost pe o banchiza de un albastru electric si tot felul de ape siroiau pe toate partile.Si am aflat ca are cele mai bune cocteiluri din Bucuresti.N-a fost sa fie insa.Drept care am luat un taxi,pentru ca eu am zis ca nu sunt echipata de mers intr-un club(desi eu nu am greturi de tipul asta,mai ales fiind vorba de asa locatie), si ne-am intors acasa.Atata doar ca uitasem cheile si toate usile de acces erau inchise,ne hahaiam de am trezit jumatate din cartier ,dar pana la urma accesul in casa ne-a fost permis.Am adus si ceva leftover-uri,dar cum v-am zis carciuma aia libaneza a fost nu mai scumpa ca altele,dar portiile mici.Asa ca mare lucru n-a ramas,spre nemultumirea lui Tudor,a doua zi dimineata,care a zis ceva cu sensul ca asa  nehalite am fost  de nu a ramas nimic de adus acasa ?
Asa ca am dormit bine si indelung.Apoi neam dus la metro pentru una alta c ne mai trebuia si am venit acasa.Imi pusesm in gand sa fac un sufle de pere.Zis si facut,atata doar ca un ou pare ca nu a fost proaspat si albsurile nu mi s-au batut.Asa ca le-am aruncat si am batut alte oua.Cand sa le bag in cuptor a sumat telefonul.Cum sufleurile astea ,mai ales sub forma de desert sunt tare sensibile,s-a dus in ....si am ratat poza de expozitie.
Cum de vineri pusesem gogosarii sa-i fac dupa metoda mea fara procesare termica si ieri vazusem ca totul era deja de pus in borcane,azi am constatat ca totul s-a dus pe apa sambetei pentru ca au inceput sa fermenteze.Asa ceva n-am patit in ultimii 20 de ani.Imi aduc aminte cum cumparam gogosari si-i lasam spre 2 saptamani pana se inroseau si nu patea nimic nici unul.Anul asta am patit in 2 randuri cand in 2-3 zile gogosarii mi s-au stricat.Legand si de castravetii,1 kg, care v-am ma povestit ca in 4 zile mi s-au facut muci in frigider,de rosiile Sorinei care intr-o zi  si jumatate au fost de nefolosit,am ajuns la concluzia ca oamenii astia,taranii,trateaza legumele astea cu ceva de le fac de neconservat.De varza stiam ca daca e tratata cu fosfati nu trece iarna,daca e conservata,si eu asa am patit 2 ani la rand ,de Craciun, varza era de nefolosit.Asa ca in urma zilei de azi promit sa nu mai pun conserve.poate doar gogosarii murati mai altfel pentru ca astia se proceseaza termic.Cealalta reteta ,doar daca stii de unde sunt gogosarii si cu ce i-au tratat,sau daca sunt din gradina proprie.Tare m-a suparat constatarea asta.Ma intreb cum le tin muraturile taranilor care cultiva in felul acesta legumele.Sau astia isi cumpara muraturile de la Metro.?!