Cum Se Mai Distreaza Romanca La Sfarsit De Saptamana
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asa ca am dormit bine si indelung.Apoi neam dus la metro pentru una alta c ne mai trebuia si am venit acasa.Imi pusesm in gand sa fac un sufle de pere.Zis si facut,atata doar ca un ou pare ca nu a fost proaspat si albsurile nu mi s-au batut.Asa ca le-am aruncat si am batut alte oua.Cand sa le bag in cuptor a sumat telefonul.Cum sufleurile astea ,mai ales sub forma de desert sunt tare sensibile,s-a dus in ....si am ratat poza de expozitie.
Cum de vineri pusesem gogosarii sa-i fac dupa metoda mea fara procesare termica si ieri vazusem ca totul era deja de pus in borcane,azi am constatat ca totul s-a dus pe apa sambetei pentru ca au inceput sa fermenteze.Asa ceva n-am patit in ultimii 20 de ani.Imi aduc aminte cum cumparam gogosari si-i lasam spre 2 saptamani pana se inroseau si nu patea nimic nici unul.Anul asta am patit in 2 randuri cand in 2-3 zile gogosarii mi s-au stricat.Legand si de castravetii,1 kg, care v-am ma povestit ca in 4 zile mi s-au facut muci in frigider,de rosiile Sorinei care intr-o zi si jumatate au fost de nefolosit,am ajuns la concluzia ca oamenii astia,taranii,trateaza legumele astea cu ceva de le fac de neconservat.De varza stiam ca daca e tratata cu fosfati nu trece iarna,daca e conservata,si eu asa am patit 2 ani la rand ,de Craciun, varza era de nefolosit.Asa ca in urma zilei de azi promit sa nu mai pun conserve.poate doar gogosarii murati mai altfel pentru ca astia se proceseaza termic.Cealalta reteta ,doar daca stii de unde sunt gogosarii si cu ce i-au tratat,sau daca sunt din gradina proprie.Tare m-a suparat constatarea asta.Ma intreb cum le tin muraturile taranilor care cultiva in felul acesta legumele.Sau astia isi cumpara muraturile de la Metro.?!