Cum Se Face Crema Ganache
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Marturisesc ca nu am gasit o reteta cu explicatii clare pe unde am cautat eu, ci doar pe youtube am dat de un filmulet din care ma dumiresc ce si cum.
O fi ea "crema prostului" dar mie nu mi-a iesit acum cateva zile, cand am vrut sa fac mascote. Nu am stiut ca trebuie lasata la frigider inainte de a fi batuta si nici nu am stiut ca nu se pune ciocolata pe foc, ci doar frisca.
In mod normal cantitatile sunt egale, cata frisca lichida, tot atata ciocolata amaruie minim 55 % cacao (desi pe forumuri am vazut ca fetele zic ca le iese si cu ciocolata obisnuita). La urma se poate pune putina miere - in filmulet, 2 lingurite. Se face cu o zi inainte de a fi folosita.
Dar mai bine sa va dau filmuletul: