Cum Se Drege Salata De Icre?
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Trecand cu click-ul pe la Alison si fotogenica ei salata de icre, am venit acasa cu un singur gand: sa fac si eu una, daca tot zac icrele uitate-n frigider de ceva vreme. :)
Am purces la treaba, am amestecat 50g icre de crap cu ulei de seminte de struguri, adaugat in firicel ...s-a taiat salata! Am aruncat dezamagita amestecul esuat.
Am mai purces o data la treaba, am amestecat icrele cu ulei, adaugat putin cate putin de data aceasta ... iar s-a taiat salata!!
De data asta am apelat la Mr Google sa vad cum dreg busuiocul si-am gasit varianta salvatoare si-anume: cu apa minerala.
Intr-un bol curat, se pune o lingura- doua de apa minerala carbogazoasa apoi luand din amestecul stricat cate-o lingura, il amestecam (am folosit lingura de lemn de data asta, nu stiu daca-i important au ba) in apa si-o tinem tot asa pana epuizam stricaciunea. :)
A rezultat o salata alba (si ce frumos o albeste apa minerala), cremoasa, superba.
Pentru ca parea putin prea batoasa, am zis sa mai pun putina apa, daca tot sunt pusa pe experimente macar sa epuizez toate variantele. A iesit si mai cremoasa.
Succes pe toata linia (ocolita)!
Este minunata pe-o felie de paine de casa si cateva feliute de rosii. Noua ne place si cu ceapa :)
Daca tot suntem la reparatii :) sa scriu si cum se reapara maioneza taiata?.
Aproximativ la fel, dar apa este plata si foarte rece, se pun 1-2 linguri apa plata f rece intr-un bol curat, apoi maioneaza taiata se adauga incetisor peste apa amestecand icontinuu cu mixerul.
Se drege superb! Garantat.