contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cum Scapam De Celulita?

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ei bine, astazi nu va prezint nici o reteta dulce sau sarata ci una 100% naturala care ne va ajuta sa luptam cu inestetica celulita si cu problemele legate de circulatie.

Pentru ca vara se apropie cu pasi repezi si gandul incepe sa ne  zboare la mare, munte si concediu  trebuie sa incepem sa ne gandim si la forma fizica cu care vom intampina aceasta vara. Si pentru ca, din pacate, celulita este o problema din ce in ce mai actuala , iata ca astazi va propun o reteta naturala si la indemana oricui prin care putem reduce aspectul acestei boli atat de inestetice.

Pentru inceput cateva cuvinte despre rozmarin pentru ca el este ingredientul minune folosit in aceasta reteta.

Rozmarinul  (Rosmarinus officinalis) este una dintre plantele cele mai frumoase si mai parfumate existente iar proprietatile sale sunt cunoscute inca din antichitate, grecii si egiptenii considerandu-l sacru. Intr-un mormant egiptean a fost descoperita o crenguta de rozmarin inchisa cu grija  intr-o cutiuta de marmura in forma de carabus.

Rozmarinul  este in principal folosit in bucatarie sau ca planta ornamentala. Din pacate efectele terapeutice ale acestei minunate plante sunt trecute cu vederea de majoritatea dintre noi.

Rozmarinul este un foarte bun stimulant in cazuri de astenie si stari de slabiciune generala. Comabte cu succes starile de stres psihic si fizic si este un foarte bun antinevralgic. Este antispetic, combate starile febrile si calmeaza aparatul respirator in cazuri de astm sau tuse.

Actioneaza cu succes asupra aparatului digestiv si al sistemului osos iar cand este folosit in bucatarie ne ajuta sa digeram mai usor  anumite feluri de mancare mai grele.

Dupa fiecare masa este bine sa bem un ceai de rozmarin preparat din 2.3 cm de rozmarin fiert in 2 cani de apa si apoi lasat acoperit timp de 5 minute. Este foarte aromat si un foarte bun digestiv.

O poveste foarte romantica este cea a Reginei Isabela a Ungariei care la varsta de 72 de ani, bolnava de guta,  se spune ca a primit  de la un inger reteta unei lotiuni  miraculoase pentru sanatate si frumusete. Dupa ce a folosit aceasta lotiune regina a devenit din ce in ce mai frumoasa si mai sanatoasa si astfel a fost ceruta in casatorie de catre regele Poloniei. Lotiunea miraculoasa ramasa in istorie cu numele de “ Apa Reginei Isabela” nu era nimic altceva decat un distilat de rozmarin!!

Si astfel revenim la reteta noastra de astazi si la una dintre cele mai importante proprietati ale rozmarinului. Rozmarinul are proprietati vasodilatante si multe dintre cremele folosite pentru reducerea celulitei au ca baza aceasta planta minunatata.

Tratament anticelulitic

Primavara este cea mai buna perioada pentru a urma acest tratament deoarece rozmarinul infloreste primavara.

Ingrediente:

50 gr rozmarin proaspat

500 ml apa naturala

1 lingura sare iodata

Culegem 50 gr rozmarin,

Rozmarin

Punem la fiert 500 ml apa si in momentul in care incepe sa fiarba  adaugam frunzele si florile proaspete de rozmarin si lasam sa fiarba 5 minute dupa care stingem focul, adaugam sarea si lasam sa se raceasca. Turnam decoctul in forme de gheata si le introducem la congelator.

Tratament anticelulitic

In fiecare seara, inainte de culcare, frectionam partile afectate de celulita cu cate un cubulet de gheata. Chiar daca la inceput e cam neplacuta senzatia dupa ce veti termina veti simti zona tratata pur si simplu vie. Nu stiu cum sa explic mai bine senzatia dar va garantez ca va veti simti extraordinar de bine.

Cum plantam rozmarinul?

Umplem un vas incapator cu pamant. Pamantul folosit trebuie sa nu fie compact ci aerisit. In general pentru rozmarin se foloseste o parte pamant si o parte nisip dar cel mai bine cumparati un pamant special pentru plante de la florarie.

Presaram semintele de rozmarin pe intreaga suprafata a pamantului dupa care cu o spatula de lemn le presam usor astfel incat sa nu intre foarte mult in pamant sau daca va este mai usor dupa ce  presarati semintele mai adaugati un strat subtire de pamant pe deasupra.

Vasul in care am plantat rozmarinul se tine la umbra la o temperatura de 15 grade si este fundamental ca pamantul sa fie in permaneta umed. Daca nu isi pastreaza umiditatea atunci semintele nu vor germina. Pentru a-l mentine umed avem nevoie de un recipient de plastic tip spray ( asemanator celor in care se afla solutiile de curatenie ) cu care vom stropi zilnic  intreaga suprafata plantata. Acest lucru il vom face pana in momentul germinarii.

Vasul se va acoperi cu o folie alimentara de plastic care in fiecare zi va fi inlaturata ca sa controlam umiditatea pamantului si sa scapam de condensul format. In momentul in care semintele au germinat (2 saptamani), se va inlatura aceasta folie iar vasul se va transfera intr-un loc mai luminos dar nu la soare direct.

In momentul in care plantutele vor creste suficient de mari se pot muta in vase individuale.


Articol recomandat de adamache-laura.blogspot.com