Cum Sa Tai Ceapa Fara Lacrimi
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru asta, trebuie sa:
Metoda 1
- 1. Puneti cepele in frigider pentru aproximativ 20 de minute inainte de a le toca.
- 2. Utilizati un cutit foarte taios. Acesta va diminua numarul peretilor celulari rupti (in acestia se gasesc enzimele)
- 3. Indepartati cu un cutit ascutit radacinile si foile uscate, evitand penetrarea bulbului.
- 4. Tocati ceapa cat mai repede.
Metoda 2
Cand curatati ceapa, nu indepartati capatul cu radacinile. Taiati ceapa in doua, apoi tocati-o la dimensiunea pe care o doriti. La finalul tocarii, indepartati si capatul cu radacinile a fiecarei jumatati. Aceasta metoda se presupune ca e capabila sa indeparteaze lacrimile.
Metoda 3
Curatati si tocati ceapa sub un jet de apa. Aceasta solutie s-ar putea dovedi defectuoasa, intrucat riscati sa pierdeti ceapa proaspat tocata in canalul de scurgere.
O variatie a acestei metode sustine ca puteti evita lacrimile si daca va clatiti regulat mana si cutitul cu apa rece.
O variatie a acestei metode sustine ca puteti evita lacrimile si daca va clatiti regulat mana si cutitul cu apa rece.
Metoda 4
Folositi o felie de paine sau un betisor pe care sa-l tineti in gura in timpul taierii. Aceasta tehnica neobisnuita e utilizata pentru incurajarea respirarii pe gura, evitand ca vaporii din ceapa sa se strecoare in nas si sa irite membranele, cauzand lacrimile.
Metoda 5
Tocati ceapa intr-un loc bine ventilat, care permite disiparea rapida a vaporilor.