Cum Sa Mancati Mai Multe Legume
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Deosebit de importante prin aportul de vitamine, minerale si fibre (care regleaza si previn cancerul de colon si stomac), legumele nu trebuie sa lipseasca din alimentatie. daca nu consumati suficiente legume, va dau cateva tipsuri.
Smoothie de legume
O idee este sa combinatie mai multe legume sau doar dintr-una(de exemplu din morcovi) sa obtineti o bautura racoritoare. Eu ador sucul de rosii, de altfel sanatos prin continutul de licopen.
Placinte
Placinta cu dovleac este o delicatesa dar si sanatoasa si este doar un exemplu. Puteti sa va folositid e sucul unor legume(morcovi, ridichie rosie) ca sa colorati mancarea respectiva, de exemplu morcovul confera un gust dulce, dar si mazarea. V-am dat cateva idei, folositi-le!
Garnitura la gratar
Stiu ca multora dintre voi va place gratar, de altfel atat de usor de receptat de simtul vizual si olfactiv la fiecare sfarsit de saptamana, insa, o metoda buna de a va bucura si de o portie de friptura este sa serviti si cateva legume. Din punctul meu de vedere cu cat mai multe, cu atat mai bine. De ce? Pentru ca fiecare leguma are alte si alte vitamine si minerale.
Pizza vegetariana
Intr-o vreme eram innebunita dupa pizza, pana cand am vazut cum imi raman mainile dupa ce savuram bunatatea de mancare-pline unsoare. Si ma gandeam ca asa erau si intestinele mele, doldora de grasimi rele.
O varianta este sa preparati pizza din faina integrala, sa scoateti mezelurile, branza grasa sau cascavalul si sa adaugati legume, si cat mai multe.
Burgeri vegetarieni
Stiu ca suna absurd, insas daca vreti cu adevarat sa traiti sanatos alegeti calea de mijloc. Vreti burgeri? Alegeti-i pe cei vegetarieni, numai cu pasta de legume, nu au carne grasa, rosie. Dar, puteti servi de doua ori pe saptamani carne rosie, cam 200 de grame.
Chipsuri sanatoase
Ete na, si-ar spune unii dintre voi. Dar nu este si imposibil. Curatati cartofii, ii taiati rondele, ii dati cu condimente, ierburile preferate de voi si ii bagati in cuptor. Este inlocuita prajirea, de altfel nesanatoasa, cu procesul de coaceere. Voi resi rumeni dar nu nesanatosi precum cei din punga.
Amestec de branza cu ceapa
O reteta pe care o voi posta, cat de curand, este amestecul de branza, care urmareste consistenta cremei de branza, cu ceapa verde. se marunteste ceapa verde, sau de ce nu, marar, si se amesteca cu branza. Amestecul se intinde pe paine.
Omleta cu legume
Daca va place omleta, cu toate ca nu ar trebui sa exagerati cu prajelile si ouale, este sa adaugati legume in omleta. Astfel, veti consuma mai multe legume. Evident ca mai exista si alte trucuri, dar data viitoare vi le zic.