contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cum Sa Avem Verdeturi Proaspete La Iarna?

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Pentru mine este foarte important sa am oricand la indemana verdeturi si legume proaspete. Si daca pentru aceasta nu trebuie sa ma deplasez pana la magazin, mai ales in toiul iernii... cu atat mai bine! Folosesc mai multe modalitati de conservare a verdeturilor, dar azi va voi vorbi doar despre varianta mea preferata, si anume... plantele aromatice la ghiveci.

Cu plantele mele aromatice impusc doi iepuri deodata: nu numai ca am in bucatarie oricand doresc verdeturile mele preferate, dar sunt si elemente de decor absolut deosebite, inveselind si incantand ochiul prin prezenta lor.
Puteti avea si voi propria mini-gradina, este foarte usor:
  • Varianta simpla si mai sigura este sa mergeti la o florarie de unde sa va achizitionati plantele dorite. Nu ezitati sa cereti sfatul vanzatorului si profitati de prezenta lui pentru a afla tot ce e de stiut despre noile tale chiriase. Apoi, o data ce ti-ai ales plantele, nu iti ramane decat sa le uzi si sa te bucuri de ele!
  • Varianta grea dar care iti va aduce muuuuult mai multa satisfactie este sa o iei tu de la zero cumparand semintele, plantandu-le, udandu-le, masurand tulpinile, intrebandu-te daca va creste sau nu va creste, cauta pe internet, citeste pe forumuri, viziteaza florarii, uite prima frunza, prima floare, primul rod! Minunat!
Pe pervazul meu am busuioc, menta, patrunjel (pentru frunze), rozmarin si ardei iuti. De asemenea, puteti intregi gradina cu oregano, maghiran, cimbru, salvie, levantica, marar... La anul planuiesc o recolta de rosii cherry din semintele puse la pastrare.
Si un pont de la mine: pe timpul verii tantarii vor renunta sa va viziteze daca pastrati in casa un fir de busuioc.

Articol recomandat de thegreenfoot.blogspot.com