Cum Preparăm Frişca Lichidă (naturală)
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Mulţi ştiu, dar puţini împărtăşesc şi cu ceilalţi. Atunci când încerci să prepari pentru prima dată frişcă lichidă, trebuie să ştii câteva lucruri esenţiale ca să îţi iasă “ca la carte”. În primul rând, frişca trebuie să fie foarte rece, de la frigider. Cu cinci minute înainte de a o bate, putem să o băgăm chiar în congelator. În al doilea rând, pentru ca frişca să stea “ţeapănă”, e bine să folosiţi şi întăritor de frişcă.
Ce ne trebuie:
- 300 ml de frişcă lichidă naturală (am folosit Milli. Cu cât e mai grasă, cu atât e mai bună)
- 2 pliculeţe de întăritor de frişcă (ca să iasă tocmai bună pentru ornat)
- un pliculeţ de zahăr vanilat
- 100 gr de zahăr pudră
Cum procedăm:
- turnăm frişca lichidă într-un bol de plastic. Mixăm un minut la viteză mică, iar apoi adăugăm întăritorul de frişcă (mixând în continuu). Treptat, creştem viteza mixerului şi adăugăm zahărul vanilat şi zahărul pudră. Mixăm în continuu la viteză mare, până când frişca se întăreşte suficient cât să rămână pe paletele mixerului. Atenţie! Când am ajuns în acest moment, ne oprim. Dacă vom continua să mixăm, frişca se va transforma în unt. Aceasta este diferenţa între frişca vegetală şi frişca naturală.
Îndosariat la:Dulciuri, STIRI CULINARE