contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cum Nu Am Cheltuit Un Milion De Lei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ma rog, 100 RON da suna mai bine un milion. But first, vorba desenului animat, sa va zic, bai nene, e haos. Noaptea e deja ruleta rusa cu masini, biciclete si motoare sa circuli pe strazi, in special biciuclisti care ocupa tot carosabilu’ ca simt nevoia sa converseze intre ei in paralel. Sau daia cu doape in urechi, intorc capul sa se asigure odata cu ghidonul, mare grija dragi soferi. P’orma crima si pedeapsa la ora la care se duc copiii la scoala. Cum stim toti, fireste, epoca aia cu cheia de gat a apus de mult si in drumul meu avui doua scoli si treaba fix la 8 dimineata. Asa abrambureala nu am mai vazut. Si nu inteleg ceva, de acord, duci copilul cu masina, in siguranta, dar ce kil e greu sa parchezi intr-un loc unde se poate parca si sa iti misti posteriorul doi pasi pe jos sa il lasi in poarta? Nu nene, toti trebuie s aparcheze fix in poarta, blocand din toate si in toate sensurile, debarcand alaiul care insoteste copilasul la scoala. Ma nimerii si pe Fizicienilor, ce sa mai treaca autobuz, tir, nu mai trecea nici vrabia, dara vreo masina. Balamuc si bulibaseala, bine ca a fost un accident cu plecatul la 8 dar a meritat experienta.

Acum sa revenim la cumparaciunile noastre, am avut doua zile de raftureala de mare angajament, cea de azi pot spune un real succes.

Slide1

Oarecum socant pentru mine ce am vazut in piete. Adica ce am vazut n piete am vazut si in Auchan dar marfa mai buna, mai frumoasa, mai diversa si mai ieftina, supermarketul asta a detronat orice piata, pe cuvant. O abundenta fantastica de legume si fructe, superbe, da, majoritatea romanesti si la preturi bune de tot. Daca unele poate sunt ca in piata, altele, mult mai ieftine, de exemplu morcovii (stiu ca nu va intereseaza, dar noi consumam la greu, oameni, caini, cai, toti balotam) sunt 3-4 lei la piata si 1.69 lei in Auchan. Si ii aleg dupa chef dintr-un munte. Merele, cica cele mai ieftine la piata sunt 2.5 – 3 lei. La Auchan saculetul cu mere de 2kg, 3.69 lei. Cica mere pentru placinta, judecati si voi din poze daca sunt sau ba de placinta, pot sa va garantez ca sunt dulci si bune.

Oricum ideea a fost urmatoarea: am luat salariu, vreau sa cumpar de mancare, in general legume ma interesau si ceva carne pt niste chestii. Si vreau sa nu cheltui mai mult de un milion, deci luai hartia albastra si … am umplut cosul, iaca:

Slide2

De sana aveam comanda si Savis si Napolact sunt in top momentan, lapte se consuma numai Napolact de 3.5% dar sa va insir ca pe vremuri ce am luat: dovlecei, amestec pt ciorba de vacuta (congelat, bun, v-am mai zis de el, 6.45 kila), mere, ceapa rosie (era prea frumoasa ca sa nu fie bagata in seama, 3.49), scaricica si cruda si afumata, misto, fix ce voiam, 13 respectiv 23 kila, nu e nici ieftin nici scump, pepenasi pt murat (1.5 kila), ardei gras, iute, alte cateva gingiumingiu, am umplut cosul, deja ma gandeam ca sigur am sarit de milionul propun (desi am incercat sa tin cont) cand, surpriza, muntele ala de mancare cu de toate pentru toti, 90.55 ron din care TVA 17.53 sa ma cac in TVA.

Dupa ce ieri am stat si am puricat trei ore preturile din metro, azi mi-am depasit recordurile, ce s amai. Oricum, daca puneti muraciuni, vizitati cu incredere magazinul, nu e nimic de negasit, de la legumele de baza pana la “accesorii” (hrean, marar uscat, condimente, borcane, sare de muraturi, ce mai e).

Sa va arat ce mi-a atras mie atentia in afara de cele planuite (si neplanuite ca mi-am luat carne de biftec tartar, 26 kila, 4 lei bucata mea).

Slide3

Da, dati cu pietre, mama, ia uite la asta, a luat pecorino deja ras. Aratati-mi voi de unde mai pot lua pecorino intreg (in afara de ala de la mine din congelator) fix cu 5 lei de doua portii de cacio e pepe, asa ca mucles. Conserva, stiti, adic ama stiti, mor de curiozitate si chiar daca ar contine cianura ceva ce vreau sa incerc, tot asi lua, asa ca am luat conserva aia de la Scandia de ciolan cica fragezit. Foarte gustos, nu avea ce fi rau, destul de scumpa insa … dau dat-o in bara, aspicul nu le-a iesit nici macar vag apropiat de ce inseamna, e moale si fluid, nici vorba sa fie ca piftia, nici macar ca aia de peste. Satisfacut curiozitate, declar nula.

Slide4

Voiam o bucatica mica de cascaval. Constat cu stupoare ca exceptandu-i pe aia cu reclame la teve , au scazut bine de tot preturile cascavalurilor de calitate. In timp ce Napolactul vinde cu 13-14 lei o bucata de 250 de grame, deci la un pret de peste 50 de lei (Hochlandul e nitel mai jos dar tot sare de 40), cascavalul de capra e 32 de lei per kil, Penteleul nu mai retin insa erau droaie care erau in jur de 25, m0am hotarat greu la ce bucatica mica sa ma opresc. Din partea mea sa isi bage ambalajele colorate unde or vrea, cat timp contraoferta e generoasa si branzeturile cel putin de aceeasi calitate, daca nu mai bune. Parerea mea.

E, nu mai stiu ce gingiumingiu am mai agatat dar e de bine.

In contrapartida, stiu ca nu incape comparatie, dar sa va arat asa, ca tot am pozat, ce va aduce Wu XIng la peste 50 de lei. Nu e rea mancarea, merge, dar mi se pare putina si pe alocuri neinspirata, puiul sanghai cel putin … dar ia judecati si dvs:

Slide5

Ieri am avut sedinta de hlizeala la birou care a avut printre altele ca motiv montarea usoara a unui dulap de la IKEA de catre doi domni (care i-au dat de cap, fireste), dar am ras cu lacrimi, se monteaza usor, doar douaj de mii patrusute cinzeci si doo de suroabe si piulite si numai 27 de pagini de instructiuni :D

Slide6

Cam asta, azi imi gatesc cu mult noroc si chef coaste de porc, mie si numai mie, ca la doftor nu mi-au luat colesterolul deci pot banui ca stau bine cu el.

Slide7