Cum L-am Batut Pe Colonel
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Simplu, cu niste pui. Si de data asta va dau si reteta. Ma rog, aproximativa, ca doar e blogul meu.
Dar ca in desenul animat (two stupid dogs), celebrul: but first – ieri a fost zi de zemuri, asa ca ingramadesc doua chestii din care a reiesit a treia.
Zama de fasole cu afumaciuni (carnat, slana, cotlet), in rest zarzavat de ciorba, pasta de tomate, tarhon, clasic.
Da, am avut si ardei iute.
Dupa care supa de inima de vita cu o tona de legume si paste ieftine.
Buna, castronul ala l-am mancat eu, restul e pentru Casandra.
Ei bine, acum venim la reteta cu care il bat pe colonelul de la KFC. Mai intai blansam bucatile de pui in supa aromata.
Dupa care intrebam ce aluat se prefera, cel asa zis frantuzesc sau panada clasica, faina, ou, pesmet. Nenorocire mare, s-a ales varianta doi.
Despre faina si ou nu am ce sa va spun, dar va spun cu ce am amestecat pesmetul in proportii necantarite.
Am pus asa (toate prafuri si nu, nu de tras pe nas): piper alb, coriandru, ghimbir, cuisoare, cardamom, chili, chimen, turmeric, schinduf, dafin, mustar, usturoi.
Cantitatile le-am echilibrat dupa gust si chef. Asa ca am tavalit bucatile blansate si racite prin faina, apoi ou batut si pesmet aromat. Si, vorba romglezului, colonele, eat my dust.
De ce am ales combinatia asta de condimente? Pentru ca o am intr-o carte de bucate care se ocupa de bucatarie indiana si mi s-a parut ca merge, e un fel de curry fara gust de curry. Au iesit bestiale, azi urmeaza tura doi.
Si asa, ca sa va mearga bine pe weekend, o raza de soare cu boabe si porci afumati.
Azi fac aceeasi combinatie (am modificat putin la chili si coriandru) cu aripi, pulpe dezosate si ciocanele, sa vedem ce iese si cata rabdare mai am.
Test, test: rororo