contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cum Am Omis Eu Ciulamaua De Pui Cu Ciuperci şi Smântână?

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Au trecut trei săptămâni de când am gătit ciulama de pui cu ciuperci şi smântână. Am mâncat-o pe toată (şi chiar nu era puţină) la o singură masă. Ne-am lins şi degetele, fără glumă. Am pozat-o, am descărcat pozele, le-am pus bine. Aşa de bine că am uitat de ele. Şi de ciulama. Şi de promisiunea de a face curând încă una la fel.


Poza nu mi-a ieşit grozav şi este singura - cred că la momentul respectiv pofta a luat-o cu mult înaintea blogging-ului, nemaipăsându-mi că trebuie să dau mai departe informaţia.

Hai să-ţi zic de ce ai nevoie pentru ciulamaua perfectă:
  • 2 bucăţi de piept de pui (dezosat, tăiat cubuleţe)
  • 200g de ciuperci (curăţate/spălate şi tăiate felii)
  • 1 ceapă (tocată mărunt)
  • 300g smântână
  • 3 linguri de făină
  • ulei
  • sare, piper
  • apă
  • ulei
Pas cu pas, ce ai de făcut:
1. Într-o oală mai măricică pui ceapa la călit, la foc mediu, cu 2 linguri de ulei.

2. Adaugi bucăţile de piept de pui şi ciupercile atunci când ceapa a devenit aurie şi transparentă. Le căleşti pe toate vreme de 8-10 minute.

3. Într-un alt vas, pe foc mic de tot, freaci 3 linguri de ulei cu cele 3 linguri de făină până când cele două ingrediente devin unul. Adaugi treptat şi alternativ smântână şi apă. Nu uiţi să amesteci mereu. Când ai terminat cu smântâna şi îţi place consistenţa, se cheamă că ai ciulamaua gata. Consistenţa o reglezi tu după preferinţe - mai groasă, mai subţire. Te-ai prins.

4. Răstorni ciulamaua în vasul în care ai ceapă + pui + ciuperci. Laşi pe foc (mic de tot şi ăsta) 20 - 30 de minute. Nu uita nici la etapa asta să amesteci cât mai des, ca să nu se lipească ciulamaua de fundul crătiţii.

De aici încolo te descurci singur(ă). Pot doar să zic că merge bine cu nişte pătrunjel tocat mărunt (ce bine ar fi mers şi în poze, aud drăcuşorul de pe umărul stâng).