Cum Am Descoperit Chiftelele Perfecte
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In the meantime, sa va povestesc cum am descoperit chiftelele perfecte.
Inainte insa, trebuie sa intelegeti: eu TREBUIE sa fac cele mai bune chestii. Nu sunt asa lipsita de modestie incat sa cred ca toata lumea le-ar numi perfecte. Dar, EU cred sincer ca fac cele mai bune sarmale, de exemplu. Mie asa mi se par! Cea mai buna banana bread. Cel mai bun pui la cuptor. Nu mai vorbesc de cei mai buni cartofi prajiti - nu exista nicio discutie aici :)
Credeam si ca fac chiftele bune. Asta pana mama lui Alex ne-a dat cateva chiftele facute de ea. Si - the horror - erau minunate! In comparatie cu ele, chiftelele mele pareau doar niste triste si palide imitatii! Oh, how I suffered! Din cauza ca exista chiftele mai bune ca ale mele pe lume, si, mult mai rau, din cauza ca nu ne-a dat decat vreo 5, le-am mancat in cateva minute si am ramas cu o pofta grozava. I wanted mooooore! :((
Trebuia sa descopar secretul. Asa ca am mers la sursa. Am intrebat soacra.
Soacra dixit: mult miez de paine, ca sa fie pufoase. Mult marar. Carne tocata - amestec. Tavalite prin faina si prajite. Done!
Am amestecat:
500g carne tocata amestec
4 felii de franzela, inmuiate in lapte si bine scurse
1 ou
2 cepe mici, calite in puuutin ulei pana devin sticloase
5 catei de usturoi pisati
1 legatura de marar - tocata
sare, piper si cimbru
Din maglavaisul rezultat am format chiftelele, le-am tavalit prin faina si le-am prajit in vreo 5 linguri de ulei, pana s-au facut rumene si frumoase si ademenitoare de numa'
Abiiiia-abia am apucat sa le trag in poze - tot ce vroiam era sa le mananc cat mai repede!
(si nu, nu era din cauza ca sunt o gravida nebuna, si din cauza ca they really were THAT GOOD! :))