Cuiburi De Somon Cu Chives
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Dragii mei, cam greu cu scrisul in ultima vreme dar sa nu credeti ca stau degeaba, nope… chiar deloc, deloc. Tot mesteresc la retete, tot fotografiez, dar nu prea reusesc sa scriu. Vreo doua zile am briosat pentru Gala Let’s do it Romania Iasi, iar aseara m-am desfatat cu un vin bun de Gramma si niste cuiburi de somon cu chives. Niste deliciosenii de te lingi pe degete si despre care atat va zic: sunt perfecte si a doua zi, chiar de le reincalzesti putin la microunde. Deh! unii mai consuma si mancare de a doua zi, cum se zice, ca nu suntem asa cu nasul pe sus ) ha ha. Eu am folosit somon de la magazinul Sea-way, o bucata absolut superba.
Dar sa povestim despre aceste aromate cuiburi de somon cu chives si nu uitati ca pot sta foarte bine pe o masa festiva, alaturi de celelalte retete de sarbatori pe care le puteti descarca de pe tarabucatelor.
Ingrediente pentru reteta de Cuiburi cu somon si chives
- 500 gr file de somon fara piele
- 1 fir mare de praz
- cateva linguri ulei de masline
- 100 ml vin alb
- 100 gr smantana
- 1 lingurita amidon alimentar
- 50 gr unt
- o mana de chives verde
- 2 limes
- sare de mare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare pentru reteta de Cuiburi de somon cu chives
Incalziti cuptorul la 180 grade.
Curatati prazul de foile exterioare si spalati-l, dupa care uscati-l cu hartie absorbanta. Taiati-l rondele subtiri.
Somonul curatat de piele si spalat taiati-l in fasii subtiri. Intr-un bol amestecati fasiile de somon cu rondelele de praz. Stropiti-le cu sare de mare, piper proaspat macinat si ulei de masline. Amestecati bine.
Intr-o tava, tapetata cu hartie de copt putin umeda asezati, cu ajutorul unei linguri, cuiburi de somon cu praz. Stropiti-le cu vinul alb si bagati la cuptro. Coaceti la foc moderat, aproximativ 160-180 grad, cam 20 minute.
Scoateti si pastrati aceste aromate cuiburi de somon la cald.
Intr-o cratita puneti 50 gr unt, un strop de sare si smantana, pe foc moderat, pana se omogenizeaza si incepe usor sa fiarba. Adaugati o lingurita de amidon alimentar si amestecati repejor, fara sa faca cocoloase, pana se ingroasa.
Asezonati cu putina sare si piper, dupa care adaugati cateva fire de chives taiate marunt.
Pe o farfurie puneti cate 3 felii subtiri de limes, petru fiecare comesean. Pe fiecare felie de limes puneti cate o lingura din compozitia de somon cu praz si o lingura de sos de chives. Pofta buna. E un aperitiv savuros si chiar festiv.
Pofta buna la cuiburi de somon chives!
Acest articol Cuiburi de somon cu chives apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.