contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cuburi De Lapte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
100 gr ciocolata alba
250 gr unt la temp. camerei
150 gr zahar pudra

Glazura:
200 gr ciocolata cu lapte
Reteta asta am gasit-o pe multe bloguri culinare, de la bucatarese desavarsite precum Fori, Miha si Lausa Sava, pana la amatoare, asa ca am zis sa o incerc si eu.
Mod preparare:
5 linguri cu lapte
3 linguri cu zahar
150 gr unt

Se amesteca cele 4 linguri zahar cu amidonul. Adaugam 150 ml lapte rece putin cate putin, ca la
budinca. Restul de lapte se pune la fiert intr-o cratita impreuna cu ciocolata alba pana da in clocot, se reduce focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. Lasam la racit. Mixam untul cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.
Preparam si glazura, punem toate ingredientele la bain-marie sa se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam bine.
Se asambleaza prajitura astfel: 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura, procedam la fel pana terminam toate ceva 4 foi de pandispan, deasupra ultimei foi punem din nou crema apoi stropim cu glazura

Recomandat de bunatati-delicatese.blogspot.com