Cuburi De Ciocolata Crocante(chocolate Crunch Cubes)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
furnicutei,in dar de Craciun,ii aduc aceste cuburi crocante,care contin ingredientele ei preferate pentru un desert dedicat marii sarbatori(portocale,ciocolata amara,scortisoara),impreuna cu urarea de a avea un Craciun plin de magie!
reteta am preluat-o de la ana powell(thank you,ana!),cu mici modificari,pentru a-i crea un desert personalizat furnicutei si seamana cu salamul de biscuiti,dar bazindu-se doar pe ciocolata ,unt si miere ca liant al biscuitilor,nucilor si fructelor uscate.
ingrediente:
ingrediente:
250 grame biscuiti ,petit beurre am folosit eu,sfarimati grosier,
300grame ciocolata neagra,75%cacao,rupta bucatele,
100grame de unt,taiat bucatele,
125grame fructe uscate, stafide am folosit eu,
125grame miez de nuca,
1/4 lingurita de scortisoara pulbere,
100grame miere fluida,
50grame portocala confiata cu tot cu sirop .
amestecam intr-un bol bucatelele de biscuiti cu nucile , fructele uscate si pulberea de scortisoara .intr-un vas adaugam ciocolata ,untul ,mierea si portocala confiata ,le punem la foc foarte mic si amestecam pina se topesc si se omogenizeaza.ulterior le amestecam cu ingredientele uscate din primul bol .in final, turnam amestecul rezultat intr-o tava de 20/20cm ,captusita cu hirtie de copt pe care am gresat-o cu putin unt.nivelam si daca vrem ornam,eu am pus ceva miez de nuca si cocos razuit.dam la frigider peste noapte,a doua zi se poate taia in cuburi si degusta.