contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cuburi Cu Ricotta Si Cu Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Iar la gust, nu va povestesc! Mi-a placut la nebunie. ai au mai fost ai alai fani.
Se face relativ usor.
Am început prin a macelari 500 gr de rosii decojite Cirio (eu folosesc întregi; cele gata taiate în cuburi mi se par prea ... tari, am senzaaia ca au cam multe „cotoare”). Am pus pe foc mic. Am adaugat 2 caaei de usturoi trecuai prin presa, 1 linguriaa cu busuioc, 2 linguriae cu ulei de masline, sare ai piper. Am omogenizat. Dupa 10 minute, am taiat bucaaele niate masline (doar 5-6 pentru ca atâtea mai aveam în casa, din pacate) am amestecat ai am lasat la racit sosul.
Am aprins cuptorul.
Am mixat 3 oua cu 90 gr de faina.
Cele 2 compoziaii:
Am facut ai crema de ricotta: am mixat 250 gr ricotta cu 1 ou, apoi am adaugat 20 gr de faina, 1 linguriaa cu oregano, sare ai piper.
Deja sosul de roaii se racise, aaa ca am mixat cu a doua compoziaie de mai sus.
Am rasturnat rezultatul într-un vas de sticla termorezistenta.
Deasupra am pus cu ajutorul unei palete gramajoare din crema de brânza.
Cu o furculiaa am încercat sa ... „franjurez” crema de brânza, fara sa o omogenizez cu sosul de roaii.

Am lasat la cuptor la treapta 1 din 8 cam 35 de minute.
Am lasat la racit.
Daca aa fi avut timp, aa fi pus-o la frigider înainte de a o taia. Dar ....
Data viitoare voi folosi hârtie de copt. Îmi va fi mai uaor sa scot tarta din vas.
Sursa reaetei: aici.
Reteta recomandata de doisiunsfertlamasa.blogspot.com