Cuburi Cu Nuca De Cocos Si Ciocolata
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Prajitura aceasta mi-a dat emotii. Cand am citit cum trebuie pregatita mi-am spus ca nu va iesi nimic bun de aici… dar cat m-am inselat!!! Imi pare bine ca nu m-am lasat influentata de primul gand, pentru ca de multe ori prima impresie nu trebuie sa fie neaparat si cea corecta. Nici vorba ca ar fi ceva complicat, doar ca imi parea ciudata intr-un anumit fel. Va las sa imi spuneti cum vi se pare si voua, asa ca nu va retin si va spun ce aveti de facut:
INGREDIENTE:
100 g faina
40 g amidon
30 g de pudra de cacao neagra
100 g fulgi nuca de cocos
300 ml lapte
25 g unt
3 oua
150 g zahar
1 praf de sare
1 plic praf de copt
1 lingurita suc lamaie
1 plic zahar vanilat
cateva picaturi esenta rom
Pentru topping:
200 de grame de ciocolata neagra
80 ml frisca lichida
30 g fulgi nuca de cocos
PREPARARE:
Dizolvam faina si zaharul vanilat in lapte, astfel incat sa nu avem cocoloase, apoi le punem la fiert pentru cateva minute (in jur de 5 minute), pana incepe sa se ingroase. Amestecam continuu cat timp sta pe foc. Luam de pe foc, amestecam bine de tot cu viteza, sa nu se formze cocoloase (cu un mixer), apoi lasam sa se raceasca.
In acest timp mixam galbenusurile cu zaharul, pana acesta se dizolva si isi dubleaza volumul. Incorporam aceasta compozitie in crema de lapte cu faina, adaugam apoi pe rand amidonul, nuca de cocos, untul topit si racit, praful de copt stins cu lamaie, iar la final albusurile batute spuma tare cu un praf de zahar.
Cand adaugam albusurile batute, avem grija sa amestecam usor cu un tel sau o lingura, cu miscari de jos in sus.
Impartim aluatul in cantitati aproximativ egale. Intr-una din aceste parti punem praful de cacao si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam aluatul cu cacao intr-o forma tapetata cu hartie de copt (20*20cm), il nivelam frumos, apoi turnam aluatul alb.
Coacem prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute, apoi lasam prajitura sa se raceasca pe un gratar. Facem proba cu scobitoarea inainte sa oprim cuptorul.
Cat timp de raceste prajitura pregatim toppingul. Topim ciocolata si o amestecam apoi cu frisca lichida. Turnam crema peste prajitura racita si lasam sa se intareasca, apoi presaram fulgi de cocos si putem taia prajitura in cuburi.
Vara pastram prajitura la rece, dar iarna poate sta la temperatura camerei (pentru cei care nu mentin temperatura casei la 25°C).
Pofta buna!