Crunchy Nacho Crescent Dogs
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Asa se chema reteta pe site-ul pe care am gasit-o, anume Taste for adventure. Si, cum pe asta l-am gasit pe foodgawker, va recomand sa bagati un ochi la link, are poze frumoase coz si descrierea in imagini mai amanuntita.
Junk? Junk ostenii mei.
Amu daca vreti sa ii faceti sanatosi, nu va tine nimeni, puteti face foietajul in casa, cumpara nachos bio (are la Mega, pe cuvant), in loc de crenvusti, daca nu va inhamati sa faceti crenvusti de casa (ca stiu eu pe cineva ) puteti pune lejereanu niste carnaciori fara e-uri. La mine bio (bio asta, e un fel de caterinca, stim cu totii ca nu mai e nimica bio-bio, dar ma refer la produse normale, fara adaosuri de prostii, fara grasimi hidrogenate, fara ma-sa, fara ta-su) in toata joaca asta a fost numai cascavalul si sosul, ma rog, partial.
Deci se pun crenvustii si cascavalul pe foietaj, se imbraca bine in aluat, se ung cu lapte si se dau prin fulgii zdrobiti de nachos.
Care se dau ele asa, frumos, la cuptor.
Si se coc. Se coc. Se coc … inca nu ma pot obisnui cu cuptorul electric, cel mult il felicit ca e o buna masa calda, dar atata, nici nu se compara ca performante cu cel pe gaze, cu niciunul pe gaze (am scris niciunul legat, fuck).
Se servesc cu ce sos vreti voi. Eu am folosit un sos barbecue home made. Ma rog, job made, ca mereu le incurc.
Amu ce as schimba, ca sunt mortale junk-urile astea (desi some kind of messy – nu m-am englezit eu, dar asa s-au exprimat degustatorii). Aluatul de foietaj proaspat de la Billa, care e nemaipomenit la altele, nu prea pushca aici. Daca mai fac, ii dau cu Bella, ne trebuie some kind of fluffyness.
Cu aluatul proaspat, culmea, sunt mai bune reci, mult mai bune. Si crocante de nu se poate, pe cuvant. Si arata si bine, chit ca pozele mele sunt facute cam “pe genunchi” va dati voi seama.
Dar merg de minune la un party, fara mofturosi obsedati de hranire sanatoasa, daca aveti musai si din acestia, sa le spuneti ca matusa de 92 de ani mananca in fiecare zi crenvusti, ca nu prea are dinti de altceva si cea care a murit la 104 ani tot crenvusti nesanatosi baga la greu.
Glumesc in sensul ca nu trebuie nimeni convins sa iasa din dieta personala, doamne fereste, dar asa, ca sa nu trageti cu arcul in reteta asta simpla care chiar e simpatica si crunchy, crunchy indeed, fi-mi-ar romgleza de ras, dar daca am inceput asa, asa si termin. In sensul in care o sa va salut cu un rororo englezit:
rawrawraw