contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crumble Rece

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingredienete:

500 g fructe congelate (visine si mure)
100 g zahar
sucul de la 1 lamaie
500 g mascarpone
2 oua
2 linguri zahar pudra
2 plicuri gelatina
100 g biscuiti digestivi
100 g fursecuri amaretti
50 g unt
350 ml frisca lichida 
100 g nutela
50 g ciocolata amara

Fructele congelate le rasturnam intr-o craticioara, turnam zaharul (100 g) si sucul proaspat de lamaie. Lasati sa se decongeleze. 
Puneti pe foc fructele si le fierbeti cateva minute. Intre timp puneti gelatina la inmuiat in apa. Dupa ce fructele au fiert, le luati de pe foc si le lasati sa se raceasca. Cat sunt inca caldute adaugati gelatina si amestecati sa se dizolve. 
In cuptorul cu micro w punem nutela, ciocolata neagra si 50 ml frisca lichida, incalzim apoi omogenizam bine sa obtinem un sos de ciocolata consistent. 
Crema de mascarpone: separati ouale, galbenusul il batem cu cele 2 linguri de zahar si mascarponele. Separat batem frisca (250 ml) si o adaugam in compozitia de mascarpone. 
Intr-o tava de yena turnam sos de ciocolata peste care punem un strat subtire de crema de mascarpone, apoi adaugam compozitia de fructe si dam al congelator 10 minute. Adaugam apoi restul de crema si dam la rece pana pregatim crumble-ul.
Crumble (frimiturile): la robot sfaramati biscuitii si amaretti, adaugati untul topit si usor racit. Mai mixati putin sau amestezati cu o spatula. Impartiti frimiturile deasupta cremei. Dati la rece pentru 2 ore si serviti!